Отидете към основна версия

7 917 81

"Войвода" и гей политик в лют спор за еднополовите бракове

  • юлиан ангелов-
  • виктор лилов-
  • дискусия-
  • спор-
  • телевизия-
  • еднополов брак

Депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов и Виктор Лилов разгорещено обсъдиха казуса с отказа на съда в Пазарджик да впише жена като баща на детето ѝ в акта за раждане

Снимка: БГНЕС

„Не виждам защо трябва да се променя българското законодателство за неща, които някой насилствено иска да наложи в България – тоест да има еднополови бракове, някой да променя законодателството. Конституцията е ясна – кой е майката и кой е бащата и няма защо да я променяме”.

Така коментира в студиото на „Неделята на NOVA” депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов казусът с отказа на съда в Пазарджик да впише жена като баща на детето ѝ в акта за раждане.

По думите му семейството се състои от мъж и жена и не може да има семейство от двама души от един пол и това не подлежи нито на морал, нито на закон. „На остров Тимбукту може да решат да се женят за козички, но това не означава, че в България трябва да им разрешим да направят същото”, заяви той.

„Може би във ВМРО фантазиите за остров Тимбукту и козичките са нещо реално, но в реалния живот - това са смехории”, посочи от своя страна първият обявил се за гей политик у нас – Виктор Лилов и допълни: „В 16 държави в ЕС са признати еднополовите бракове. Това са най-развитите и най-богатите държави в света. Те направиха това, защото човешките права са равни за всички”.

По думите му има законов начин подобни казуси да бъдат избегнати в бъдеще. „Има много държави, които вече са признали равнопоставеността, включително брачното равенство. Тези казуси ще се увеличават, тъй като български граждани сключват брак с чуждестранни граждани в страни, в които това е позволено. Това може да се уреди, като се признае фактическото съжителство. Това ще помогне и на хомосексуалните двойки, но и на много хетеросексуални двойки”.

„Фактическото съжителство е признато в българското законодателство. Когато г-н Лилов не е чел българските закони – по-добре да не се изказва. Утре трима или петима може да решат да живеят заедно и да се обявят за семейство”, контрира от своя страна депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове