Отидете към основна версия

5 743 79

Любен Дилов: Очакваме официално отговор от "Има такъв народ"

  • герб-
  • любен дилов-
  • преговори

Той беше категоричен, че преговорите за правителството ще бъдат официални и няма да има нищо задкулисно

Кадър БНТ

Много хора се радват, че се е завърнал парламентаризмът, да, завърна се. По-добре хората да се бият в парламента, отколкото по улицата - той за това е създаден. Има много новобранци, но бързо ще се научат. Това заяви в предаването "Още от деня" депутатът от ГЕРБ-СДС и номиниран за министър на туризма Любен Дилов.

Той беше категоричен, че преговорите за правителството ще бъдат официални и няма да има нищо задкулисно. Очакваме официално отговор от "Има такъв народ", логично е да има официално запитване и официално отговаряне, допълни Дилов.

"Протакането, бавенето, евентуално отиване на нови избори не е никак добро за зрителите. Дори да се знае, че отговорът ще е не, ние сме длъжни да направим запитването, съветвам и другите да го направят", каза Дилов. И посъветва г-н Трифонов, ако ГЕРБ не могат да съставят кабинет, той да състави собствен, за да не се отива веднага на избори.

Дилов цитира Борисов, че при това мнозинство от 160 и нагоре депутати да не се направи кабинет означава, че някой се страхува от нещо, като не може да формулира даже от какво се страхува.

"Може би, ако направят кабинет, се страхуват, че после не могат да го разпуснат навреме, за да бъдат президентските избори и парламентарните 2 в 1, което е мечтата на кандидат президента Радев. Вън от съмнение е, това за него би било много изгодно", заяви Любен Дилов.

Ако не получат съгласие, ще върнат мандата за съставяне на правителство, каза депутатът от ГЕРБ-СДС: "Зависи от това ще има ли разговори с "Има такъв народ" или няма да има".

На въпрос за явяването на Борисов в Народното събрание и подадената по пощата оставка на правителството, Дилов посочи, че всички правителства преди това по този начин са подавали оставката.

Вероятното изслушване на Борисов в парламента относно Плана за възстановяване и устойчивост, Любен Дилов коментира така.

"Този план от почти половин година е общодостъпен, бил е изпратен вицепремиер, който го е съставил, да дава обяснения. Очевидно г-н Борисов е викан там за шоу. Не виждам да го е страх - поне по действията му. В момента се опитват да правят конвент в парламента - българската дума за конвент в някакъв смисъл може да бъде преведена като Народен съд. Това е смешно - вие имате над 160 депутата, направете си правителство, разследвайте, дайте го на прокурор, влезте още утре в Министерски съвет. Защо да го викаме и да правим панаир?", каза още Любен Дилов и допълни, че Борисов ще се върне по някакъв начин в политиката.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове