Отидете към основна версия

11 993 57

Първанов: Слави Трифонов има качества, които надхвърлят амплоато му

  • георги първанов-
  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • сергей станишев

Хората очакват от "Има такъв народ" да представят способни министри, но вече трябва да се мисли и за партньори, заяви бившият държавен глава

Снимка: БГНЕС

"Днес вече ГЕРБ е встрани от основните събития, много е вероятно те да не участват във формиране на нов кабинет след изборите. Не бива да се продължава с търсенето на антиподи. Сега имаме многополюсен модел, но трябват лидери, лидер, който да олицетворява властта".

Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Георги Първанов, президент на Р България 2002 г. - 2012 г.

Георги Парванов заяви, че би играл шах с Жан Виденов, но не би коментирал защо сега се връща в политиката, но вероятно хората около него са преценили, че има свободна ниша.

За него в момента заплахи за границите на България няма, но други заплахи има и всички трябва да са консолидирани по темата национална сигурност.

"Може би беше грешка, че номинирах Сергей Станишев, но млади хора трябва да се търсят, да има процес, в който те да бъдат наблюдавани, да се развиват", каза още Първанов.

Според президента хората очакват от Слави Трифонов да представи способни министри, но вече трябва да се мисли и за партньори. Нужно е да потърси опорите, които са голямата лява коалиция и ДПС, но той направи уговорката, че актуалните отношения между тези политически субекти не бива да са пречка.

"На изборите се разграничаваме, а на другия ден трябва да сме определили параметрите, по които се разбираме", категоричен бе президентът Първанов и добави, че Слави Трифонов има качества, които далеч надхвърлят амплоато му.

Относно обединението на левицата Геоги Първанов смята, че то е усилие на всички организации и партии, макар БСП да носи основата, а смисълът е да се види, че обединение е възможно, като не по-малко е важна и вътрешната консолидация, без това няма да има успех.

"АБВ са добри партньори и сътрудничеството трябва да продължи в стратегически план", добави той.

За него настоящата президентска двойка има добри шансове за следващитге президентски избори, но е рано за заключения, защото конкуренцията не е ясна, а и служебното правителство прави доста грешки, което може да се отрази негативно на президента Радев.

За закона "Магнитски" Георги Първанов спомена, че с Васил Божков се е виждал на официални спортни събития, иначе допуска, че може да не се спре дотук, а държавата трябва да вземе неоходимите мерки, за да се избегне разрастването на потенциална криза. За него, обаче, по-добре е проблемите да си ги решаваме ние.

По отношение на РС Македония президентът подчерта, че е трябвало да бъдем настойчиви като Гърция, а сега нашето упорство не се разбира от никоя страна.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове