Отидете към основна версия

14 653 208

Борисов: Крадат здраво. Представяте ли си ГЕРБ да управлява и да няма план за възстановяване?!

  • бойко борисов-
  • зелен сертификат-
  • план за възстановяване-
  • герб-
  • булгаргаз

Дано освободим народа от тази българска измишльотина, наречена зелен сертификат, заяви бившият премиер в Стара Загора

Снимка: БГНЕС

"Крадат здраво. Да се донакрадат и да спрат. Ще уморят хората от глад. Това негово изчадие не се справя. Той е умен човек и ги вижда. Трябва да се освободи от тях. Или скоро ще направят друга партия. Всички защитници на народа, а народът обеднява всеки ден. Всичко е пълен провал. Сега Радев трябва да се измъкне".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора, цитиран от Епицентър.

"Да не ме разбере някой, че ние искаме пак да влизаме в управлението. Те нанесоха непоправими щети, за които ще трябват десетилетия, за да се измъкнем от тях.

"С промените в "Булгаргаз" се цели да бъде разбит и овладян пазар за милиарди, който сега е държавен, поясни Борисов, според когото за контрол върху дружеството се борят две Хасковски банди, но не уточни кои са те.

"Булгаргаз“ има два прочита за мен – пазар за милиарди, който в момента е държавен. Да го дадат и него като на търговците на ток, да крадат стотици милиони и да го разбият. В момента две хасковски банди се бият кой да вземе контрол, отсъди лидерът на ГЕРБ.

"Най-малко ми отива да защитавам Николай Павлов (б.р. уволненият вече шеф на "Булгаргаз"), който е министърът на енергетиката на Румен Радев, него го изчегъртаха новите управници. На пръв поглед изглежда, че това би било ход срещу президента. Според мен не е така, защото Радев вижда, че неговите изчадия се провалиха във всичко" - повтори бившия премиер Бойко Борисов.

"В момент, когато цял свят затвори храмовете по време на пандемията, ние, упоповавайки на вярата, не го направихме. Без Бога нищо не става", казаоще в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той се включи на живо във фейсбук.

Борисов обеща, че партията му ще се бори цената на тока да не пречи на нормалното функциониране на черквите. "За Рилския манастир, като игуменът видях как се вайка за 28 хил. лв. ток. А колко много направихме. Ние предложихме на храмовете затова да им фиксираме цената на тока. Отхвърли се предложението в комисия, в понеделник пак ще го внесем.

Вярно е, че е много важно да работим със Северна Македония. Но основната ни цел сега е да работим, защото буквално на всеки българин му вадят от джоба. Всичко върви нагоре", посочи той.

Според Борисов само за няколко месеца токът отиде в пъти-пъти-пъти повече, отколкото беше при ГЕРБ. Продължаваме да се борим за вас. Това, което успяхме да направим, пак не е малко. Ще се борим докрай да регулираме цената на тока", обясни Борисов.

"Властта се дава от Бога. Контролът по строителнството винаги сме го възлагали на владиците. Когато дойде ден да зависи от нас, ще го мислим. Когато отидохме на Шипка и владиката дойде, той паметникът щеше да падне. И него го ремонтирахме", каза Борисов.

След срещата си с свещеници в Стара Загора, Борисов разгледа митрополията и разговаря и с актива на ГЕРБ в града.

"Този месец само за ток трябва да платим 500 хил. лв. за ток. Как общината ще прави бюджета, за да си платим тока, ние ще трябва да съкратим бюджета. Държавата казва "Даваме ви 110 хил. лв. като компенсация", но те не стигат доникъде", каза в началото на срещата кметът на града Живко Тодоров.

Той благодари на ГЕРБ за политиката им, която провеждат в парламента за тока. И даде за пример за кмета на Николаево е въвел режим на уличното осветление. На графика бе показана, че най-ниската цена на тока е била по време на управлението на ГЕРБ, а най-високата е сега.

"Разумното решение е всички, които не могат да плащат - черкви, болници, детски градини, училища да плащат като битови потребители. Сега предлагаме варианти, но те не искат, защото това е предложение на ГЕРБ", казаха от ГЕРБ.

Борисов цитира Асен Василев, че от "пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели".

"Поднасям извиненията си аз, че я докарахме до тук, бизнесът да бъде наречен некомпетентен и некадърен. Не случайно 38 хил. лв. за шефа на НАП като премии - той е кадърен. Направихме прекрасни булеварди. Какво стана със санирането - това няма повече да продължи. Какво става с "Берое" - писти. Щяхме сега да се пазарим дали да е като варненската, пловдивската или софийската. Но вие това си избрахте", обърна се към присъстващите Бойко Борисов.

"Представяте ли си ГЕРБ да управлява и да няма план за възстановяване. Гърци, какви ли не ,вече похарчиха парите. А ние се чудиме. Общините са в колапс. Докато се занимават да ми правят компромати с шкафчета, на всеки българин дърпат от джоба. Търговците на ток станаха супер милионери", каза Борисов.

Със заповед на Кацаров е въведена тази пародия българска, наречена зелен сертификат. След като тя не важи за парламента, за МС, за здравното министерство, а томрозите ресторантьори и населението, което иска да се весели. Вие пуснахте пандемията безконтролно, сега отменете зеления сертификат. Дай да освободим народа от тази българска измишльотина, наречена зелен сертификат", настоя бившият премиер.

"Знам как кметовете се гърчат. Гасете тока по 5 минути, като дискотека. Били сме при Жан Виденов като в дискотека. Хората ще кажат, че кмета е спрял тока, а не Асен Василев. В момента ви слагат капани. Ако не се усетите да реагирате, ваш проблем. Събирайте се и отидете ги питайте. Както ме тормозехте мене" призова Борисов.

"Чух, че щели да удължат живота на пети и шести реактор на АЕЦ - Козлодуй. Сега са се увъртели жени, любовници, сестри, зетьове. Това ако беше ГЕРБ, същия ден падаме. Поне някои от тях познавам, някои от тях са били при мене на заплати. Във вътрешното министерство. Като бяхме лоши, защо взимахте заплати", попита Борисов.

Той припомни, че сме били една от най-добре управляващите пандемията държава. "Ние поемахме негативите, но спасявахме хората. Но вече гладът е по-силен от ковида. Народът огладнява, фалира. Той трябва да се откачи от това тежко ремарке и да прави нова партия. Тези, които са в управлението да се стегнат, това ги моля. Стига крадоха. Народът изнемогва", каза Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 138 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове