Отидете към основна версия

23 Юни, 2022 11:51, обновена 23 Юни, 2022 11:51 7 878 153

Борисов към Петков: Вдигни ветото за Македония, отстъпвам ти овациите ВИДЕО

  • бойко борисов-
  • северна македония-
  • герб-
  • бюджет

ГЕРБ се връщат в пленарна зала в петък

Кирил Петков да прояви мъжество и да вдигне ветото за Северна Македония. ГЕРБ ще вкара решението за Скопие в пленарната зала.

Това заяви на брифинг Бойко Борисов. Той обяви, че депутатите от ГЕРБ ще влязат утре в пленарна зала, за да не се блокират пенсиите за българите. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дава изявление в централата на партията.

"Всички сме убедени европейци, но от сутринта слушаме Петков кой бих страхлив и кой не. Ние сме страхливите, а той е героят", каза Бойко Борисов.

"За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред - Северна Македония и Албания и приемане на бюджета", заяви Бойко Борисов.

"Спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет", каза Бойко Борисов.

"Днес е исторически ден за Европа и за света, защото има възможност и Украйна, и Молдова, и РСМ, и Албания, и Грузия, с различен статут, да влязат в Съюза и той да стане по-силен. Ние сме убедени европейци и това е най-правилното", категоричен бе той. И се ядоса на думите на Кирил Петков, че задвижването на процеса няма как да стане днес.

“Очаквахме днес решението на ГЕРБ да даде зелена светлина на РСМ да влезе в пленарна зала без шегички и хитрости. Това е жизненоважно за Западните Балкани”, каза експремиера в извънредно включване от централата на ГЕРБ.

“От сутринта слушаме обвиненията на министър-председателя. Ние знаем, като партия, че това е най-доброто за България и за РСМ", каза Борисов и се обърна към властта с призив: “Умолявам ги да го вкарат в зала и да оберат успеха на целия Европейски съвет”.

Лидерът на ГЕРБ призна, че в протокола, който трябва да се подпише, има неща, които трябва да бъдат уточнени, но "следващите поколения ще знаят, че България не е причина за спирането на РСМ и Албания в ЕС".

"Има огромни спекулации по темата за бюджета", добави той.

Лидерът на ГЕРБ каза, че имат по-добри предложения за бюджета, а техният е "счупен".

Лидерът на ГЕРБ нареди на депутатите си да подкрепят актуализацията на бюджета, колкото и да е "лоша, нефелна и счупваща държавата". Борисов обясни, че прави това, за да се избегнат всякакви спекулации, че саботират увеличението на пенсиите. "Имаме много по-добри предложения. Днес изтича срокът. Направете ги. Нека обществото да знае какво сме предложили, колко по-добри неща", допълни той.

Борисов обобщи двете задачи пред 59-те депутати от партията му - да има бюджет и решение за Северна Македония.
Борисов коментира и падането на кабинета „Петков“. По думите му, причината не са ГЕРБ или ДПС, а защото управленската коалиция се е счупила. „Обвиненията ѝ в корупция, в лъжи, задкулисие, и то брутални. Като слушах Гроздан Караджов и за „оня от отсрещната сграда“, става въпрос за президента, да се разплащал с фирми - те говорят за корупция в прав текст и искат да се заметнат с наметалото „борци срещу корупцията“.

Очаквайте подробности....

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове