Отидете към основна версия

14 769 4

7 лева за нощувка на морето без глезотии

  • плаж-
  • жена-
  • протест

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Британецът, паднал от 10-ия етаж, правил и друг път опит за самоубийство, пише в. „24 часа“

Антидепресанти е пиел 19-годишният британец Лиам Шаум, който загина, падайки от 10-ия етаж на грандхотел “Слънчев бряг” в курорта. Младежът е бил психически лабилен. Според отлично информирани веднъж вече правил неуспешен опит за самоубийство, но го спасила приятелката му, която почивала с него в Слънчев бряг. Не е ясно дали първият неуспешен опит е бил в България или във Великобритания. Драмата с 19-годишния британец се разигра около 3.45 ч. в неделя, седмица след като от британското посолство презентираха кампанията си „Ваканционен махмурлук”. Тя трябваше да се справи точно с такива инциденти, които в Слънчев бряг условно наричат балконинг, макар той да се отличава по това, че се прави с умисъл и при него се цели, скачайки от терасата, туристът да уцели басейна.

7 лева за нощувка на морето без глезотии, изчислява в. „Труд“

Седем лева на човек е най-ниската цена, до която може да падне нощувката в частна квартира по морето това лято. Същата беше минималната тарифа и през миналото лято и според откровенията на хора, които дават частни квартири под наем, е границата, под която не може да се пада. В случая става въпрос предимно за Южното Черноморие, тъй като на север цените са малко по-високи. Но навсякъде минималната цена означава, че квартирата е далеч от плажа, става въпрос за относително кратък престой - 3-4 дни, и няма абсолютно никакви екстри като климатик, закуска, интернет и т.н. Офертите в интернет за настаняване в квартири край морето през лятото са на път да ликвидират доходния допреди години бизнес на бабите хазяйки.

БГ инженери ще създават наследници на Терминатора, разкрива в. „Новинар“

Техническата част на универсалния боец ще се окаже едно от многото неща, които нашите студенти ще разработват в часовете си по специалността "Мехатроника", която наесен ще се изучава и в Пловдивския филиал на Техническия университет. Приемът на документи за изключително интересната дисциплина започна в понеделник и ще продължи до 5 юли. Очаква се през идващата академична кампания филиалът да приеме 25 души, които с повече желание ще могат да създадат и киборги, разказа доц. Димитър Петков. По думите му бъдещите гении ще изучават механика, електроника и компютърни системи, което ще им даде възможност за много добра реализация, след като завършат. Стартовата заплата на роботици у нас започва от 2000 лв.

Няма чудо с проходилата Ваня, обяснява в. „Монитор“

Чудо с прохождането на 30-годишната Ваня след молитвата на отец Стоян Божурин в Стамболийски няма. Жената се е изправила на крака в резултат на отлична терапия, добра и упорита рехабилитация, а ритуалът в храма само й е дал увереност и тя е преодоляла страха да тръгне без чужда помощ. Това съобщи д-р Константин Зисов, хирург от Университетската болница „Свети Георги” и преподавател в Медицинския университет в Пловдив. Той е в комисията за проверка на случая. В нея влизат още двама лекари и седем духовници, изпратени от Пловдивския митрополит Николай. Повече от два часа те разпитваха отец Стоян, в чийто храм се твърди, че преди две седмици прикованата на количка от рождение Ваня е проходила. Тя е напълно с разсъдъка си и няма претенции с нея да се е случила някаква мистерия.

Възстановиха гроба на Христо Смирненски, отбелязва в. „Стандарт“

По инициатива на гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер" с любезното съдействие на Столична община беше възстановен гробът на поета Христо Смирненски. Във връзка с навършващите се на 18 юни 2013 година 90 години от неговата смърт, Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер" ще почете паметта на поета. Събитието ще се състои на гроба на Христо Смирненски на Централните софийски гробища, парцел 6, ред 19, днес от 11.00 ч.

Кабинетът се опитва да подмени протестиращите и исканията им, коментира в. „Сега“

Управляващите се опитват панически да парират искането за оставка на кабинета, като обявяват спешни социални мерки и имитират диалог с гражданското общество. На фона на многохилядните протести за кардинална промяна на политическата система премиерът Пламен Орешарски вчера обяви поредица от добри новини - поевтиняване на тока, възможност за вдигане на минималната заплата, начало на диалог за изменение на изборното законодателство, ясен график за работата на кабинета до края на годината. Кошницата бе извадена на среща с добронамерено настроени граждански организации, които подмениха истинските протестиращи и вкупом се обявиха против оставка на правителството. Гражданите от площадите не се появиха.

От ГЕРБ предлагали по 40 лева за протести, твърди в. „Дума“

ГЕРБ предлагаха по 40 лева, за да се включим в протестите. Това обяви вчера Борислав Райчев от движение "Сила". Бяха организирани по 14-20 рейса, за да пътуват за столицата - става дума за граждани от Монтанско, каза Райчев. Според него е особено съмнително това, че се протестира пред всички партийни централи, но не и пред централата на ГЕРБ. Аз съм против Делян Пеевски, но не искам оставката на кабинета на Орешарски, защото икономически не е добре, каза Райчев. „Слушах в една телевизия, че протестиращите били интелигентни, обърнете внимание - през февруари протестиращите са били простаци, когато сваляха ГЕРБ, а сега са интелигентни“, акцентира журналистката Веселина Томова от "Афера": "Ще влезем в спирала на непрекъснати избори, които ще върнат Бойко Борисов на бял кон като спасител".

 

P.S.
Валякът, с който политическата олигархия мачка народа вече 23 години, се нарича пропорционална избирателна система.

Ако искате истинска промяна, подкрепете: 100% мажоритарни избори с възможност за отзоваване на депутатите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове