Отидете към основна версия

1 549 43

Цонев: Филмът "Непоискана подкрепа" свърши. Ако партиите искат подкрепата на ДПС, ще трябва да е официално

  • йордан цонев-
  • дпс-
  • непоискана подкрепа-
  • партии-
  • официално

Правителство на всяка цена не трябва да има. Ако цената, например, е да променим геополитическата ориентация на България, това няма как да се случи, коментира зам.-председателят на парламента

Снимка: bTV

Правителство на всяка цена не трябва да има. Ако цената, например, е да променим геополитическата ориентация на България, това няма как да се случи. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV депутатът от ДПС и зам.-председател на парламента Йордан Цонев.

По думите му всеки ден, срещайки го по улицата, хората искат от депутатите да съставят правителство.

Избирателите искат кабинет, и това не се отнася само за нашите избиратели. Хората искат кабинет, защото мислят за държавата, за себе си и за проблемите. Решаването на всички кризи започва с решаването на политическата криза. Трябва да загърбим партийния си егоизъм, обясни Цонев.
Той разкри, че партиите в парламента търсят и уговарят ДПС за подкрепа, но не искат това да се оповестява публично, защото "са дали обещание" пред избирателите им, че няма да си взаимодействат с Движението за права и свободи.

Партиите искат да ги подкрепим, само че ни го казват в кулоарите, за да не е публично. Приключи обаче филмът "Непоискана подкрепа". Ако искат подкрепата на ДПС, ще трябва да я поискат официално, заяви той, цитиран от novini.bg.

Йордан Цонев упрекна ГЕРБ, че не подхождат достатъчно категорично при консултациите за правителство, поради което ги призова да играят "малко по-твърдо".

Заместник-председателят на ДПС увери, че от партията ще положат всички усилия, за да има редовен кабинет, но призна, че не е оптимист. По темата с членството на България в Еврозоната Цонев заяви, че не е виждал изготвения анализ на БНБ, подчертавайки, че такъв и не му трябва.

Не ми е нужен такъв доклад, защото аз съм икономист и имам 30 години опит в политиката. И мога да кажа, че категорично ще бъде полезно да влезем в Еврозоната, допълни Цонев.

На финален въпрос за бюджета той смята, че е по-добре да се удължи действието на сегашния бюджет, отколкото да се приема изцяло нов, тъй като при втория вариант има риск както да се постъпи предизборно, така и да се окажем в ликвидна криза.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол