Отидете към основна версия

2 267 46

Акад. Денков за твърденията на ГЕРБ по случая Nexo:Поредната фантазия, опит да се окаля "Промяната"

  • николай денков-
  • герб-
  • твърдения-
  • случай nexo

"Имахме папка с кабинет и имена. За да съществува един кабинет, трябва да е ясно какви политики и цели ще реализира. Хората в един кабинет са важни, но без да знаем какво ще правим няма как да говорим за хора", коментира политическата криза акад. Николай Денков

Снимка: NovaNews

Не е лесно да се намери партия, която да обедини останалите в парламента и да формира стабилно мнозинство. Ние малко обърнахме матрицата - вместо служебните правителства да следват политиките на редовните, вицепрезидентът призовава за обратното. Аз искрено се надявам да има редовно правителство, но това не трябва да се случва на всяка цена и да не се спазват приоритети, политики и обещания.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) и кандидат за премиер акад. Николай Денков, който коментира днешното изказване на вицепрезидента Йотова.
"Имахме папка с кабинет и имена. За да съществува един кабинет, трябва да е ясно какви политики и цели ще реализира. Хората в един кабинет са важни, но без да знаем какво ще правим няма как да говорим за хора. Гръбнакът на нашия кабинет беше от политически лица, но имаше и много експерти, които не са политически обвързани и споделят нашите приоритети. В нашата декларация ясно дефинирахме националните цели. Една от тези цели е правосъдната реформа, която от ГЕРБ всячески се опитват да провалят. Без съдебна реформа няма как да убедим хората, че държавата работи за тях и ги защитава", даде пример той, цитиран от novini.bg.
"Неприятно е, че България се появява в международните новини със случая Nexo. Аз не мога да коментирам тази тема, защото не разбирам от криптовалути, но днес колегата Тома Биков от ГЕРБ демонстрира огромна фантазия. Въпрос на минути е да се провери дали Nexo са финансирали ПП и да се види, че няма такова нещо. Асен Василев и Настимир Ананиев нямат нищо общо с Nexo. Това отново е лесно доказуемо и е поредната фантазия на ГЕРБ. Г-н Ананиев ясно заяви, че от години няма никакъв общ бизнес с Антони Тренчев и няма общо с Nexo. Съчетаването на единия скандал, който е истински, с ПП е опит на ГЕРБ да се окаля ПП. За разлика от скандалите с ГЕРБ, за които има ясни доказателства - дадени са пари за строеж на АМ "Хемус" и не е построено нищо, тук няма нищо. ГЕРБ се готвят за избори от началото на това Народно събрание, за пример мога да дам приоритизирането на връщането на хартиената бюлетина, и се опитват да окалят всички останали. И тук не става въпрос само за ПП - вижте историята с депутатката от ДБ от онзи ден. Изкараха и нея терористка, проведе се закрито заседание на парламента и на него не се чу нищо страшно и фрапиращо", коментира акад. Денков случая с разследването на фирмата Nexo.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол