Отидете към основна версия

1 363 8

Важните новини във ФАКТИ на 18.06.2024 г.

  • бойко борисов-
  • пламен димитров-
  • илиян василев-
  • борислав гуцанов-
  • велислав минеков-
  • даниел смилов-
  • петър чолаков-
  • кирил петков-
  • кузман илиев-
  • иван христанов-
  • бояна бозаджиева-
  • жеги-
  • иво инджов-
  • пп-дб-
  • мониторинг-
  • проучване-
  • димитър вацов-
  • борис бонев-
  • бдж-
  • конституционен съд-
  • пирогов-
  • герб-сдс-
  • величие-
  • юртлука-
  • пловдив

„Дори колегите от ПП-ДБ не искат да ни се реваншират за това, че една година с един министър крепихме тази сглобка в името на геостратегическата насоченост на страната“, каза още лидерът на ГЕРБ

Снимка: Фейсбук

Борисов: Ще предложим Рая Назарян за председател на НС. Съставянето на кабинет не е възможно към днешна дата

Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от bTV. На заседанието на парламента утре от партията ще предложат Рая Назарян за председател на Народното събрание .

Пламен Димитров: Първата задача пред новото редовно правителство трябва да е актуализация на бюджета

Първата задача пред новото редовно правителство трябва да е актуализация на бюджета, за да се осигурят средства за покриване на разходите, които не са предвидени в настоящата бюджетна рамка, но трябва да бъдат осигурени заради промените в някои закони. Това заяви в Ловеч президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщават от БНР.
Пламен Димитров поясни, че са необходими допълнителни средства в бюджета за определени сектори като енергетика, висше образование, наука и земеделие.

Илиян Василев: ДПС стоят отстрани, контролират всичко и оставят ГЕРБ да се потят и да плащат сметките

По повод на твърденията, че ГЕРБ и ДПС са в менгеме. Да, ГЕРБ е в менгеме, но ДПС са си в прекрасна ситуация и изобщо не са в менгеме. Те са това, което ГЕРБ беше при правителството на Денков - стоят отстрани, контролират всичко и оставят ГЕРБ да се потят и да плащат сметките.
Правителство ще има - просто Борисов не може да не го направи, а Пеевски да го благослови и контролира. Но усилията да представят силно амортизирания, пушещ и грохнал "Москвич" на управлението на ГЕРБ като последен модел "Мерцедес" очевидно е невъзможна мисия. Въпреки тоталния медиен комфорт.

Гуцанов бе избран за председател на ПГ на БСП. Драгомир Стойнев е предложението за зам.-шеф на парламента

Парламентарната група на "БСП за България" избра за председател Борислав Гуцанов, за заместник-председател Иван Иванов, за секретари Деян Дечев и Иван Петков. Това съобщиха от пресцентъра на левицата.

Проф. Велислав Минеков: ГЕРБ няма да подаде ръка на ПП-ДБ и тези хора ще бъдат преследвани

Единствената основна цел на Бойко Борисов е той лично да оцелее, нищо друго няма значение.

Смилов: ГЕРБ не е възможно да не направи кабинет. Сега друг виновен няма да има и цялата вина ще понесе Борисов

Мисля, че този път сформирането на мнозинство за избор на председател на Народното събрание ще е по-лесно. Това каза в "Още от деня" по БНТ политологът Даниел Смилов, цитиран от novini.bg
Вече има очертаващо се мнозинство от ГЕРБ и ДПС. Предполага се към тях да се присъедини трета партия – коментира се, че това ще е "Има такъв народ", но може и "Величие" да е. Най-вероятно "Продължаваме промяната – Демократична България", "Възраждане" и БСП ще са в опозиция, заяви Смилов.

Доц. Петър Чолаков: Депутатите от 50-ото НС или ще изберат Рая на ГЕРБ, или ще отидат в изборния ад

Отиване на нови предсрочни избори е напълно реалистичен вариант. Прогнозата направи пред БНР политологът доц. Петър Чолаков и добави:

Кирил Петков: Няма да подкрепим Рая Назарян. Борисов да си поеме отговорността

Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на Народното събрание. Това заяви Кирил Петков, цитиран от БНТ.

Кузман Илиев: Експертният кабинет е обида за здравия разум

Самостоятелното явяване на изборите е нещо нормално и точно това ще промени политическия пейзаж у нас. Около това мнение се обединиха в предаването „Лице в лице“ арабистът проф. Владимир Чуков и икономическия и политически анализатор Кузман Илиев.
„Моята цел, явявайки се на изборите за ЕП като независим кандидат, беше да покажа, че можеш сам, без да си част от установените политически формации, да събереш доверие и подкрепа. Да победиш 2/3 от партиите означава, че хората наистина са оставили настрана цинизма“, каза Кузман Илиев.

Иван Христанов: Не е възможно устойчиво правителство на ГЕРБ, ДПС и ИТН

И математически, и статистически не е възможно резултатите ни да са реални. В секциите има едни хора, които броят гласовете по начин, който им е угоден, а не в обществен интерес. Това каза в "Лице в лице" по bTV съпредседателят на "Единение" и бивш зам.-земеделски министър Иван Христанов, съобщават от novini.bg. Припомняме, че на изборите за Народното събрание на 9 юни "Единение" получи 0.24% от гласовете.
Борбата ни и през 2017 г., и през 2021 г. беше в изборните комисии да влязат членове, които да гарантират верния резултат. В момента те броят само техните гласове и не ги интересува нищо друго. Това не е демокрация, това е егоистичен поглед върху демокрацията. Не сме обезкуражени от резултата ни, а от отразяването на вота на гражданите. Те обезкуражават хората, това е страшното, заяви Христанов.

Бояна Бозаджиева: Само с един ход Нинова изгуби своята автентичност-номинацията на Калоян Методиев за депутат

„Много са грешките в БСП, имаше пренебрегване на хора, не добра преценка. Само с един ход Нинова изгуби своята автентичност и засегна темата за автентичността вътре в партията - с номинацията на Калоян Методиев за депутат от БСП. Това беше капката, която преля чашата. Темата за автентичността винаги е била много чувствителна за хората в БСП”. Това заяви политическият PR Бояна Бозаджиева в предаването „Денят на живо” по NovaNews
Според нея е логично да се вдигне лява вълна в страната, защото ние сме най-бедната страна в ЕС. Има поле за леви послания, смята тя.
Относно отказа на някои партии да отидат на преговори с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство тя каза, че диалогът по политики не винаги включва разговори за съставяне на кабинет.

Заради жегите: БЧК ще раздава вода в София четвъртък и петък

Заради очакваните високи температури на 20 юни 2024 г. (четвъртък) и на 21 юни 2024 г. (петък), доброволци на Столичната организация на БЧК ще раздават безплатно бутилирана минерална вода от 11:30 ч. до 13:30 ч. в София. Раздаването ще става в два специално обособени пункта: НДК - входа срещу бул. „Витоша“ и изхода на метрото, и в градинката срещу Софийския университет „Климент Охридски“, съобщават от пресцентъра на БЧК.

Доц. Иво Инджов: Новото правителство ще последва съдбата на сглобката, ако няма коалиционно споразумение

Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще последва съдбата на сглобката. Трябва да има някакво споразумение, за да има някаква стабилност. Такава е практиката в целия свят.

ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на парламента

ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС, научи БНР от свои източници в коалицията.

Мониторингът върху България по условията в местата за задържане и лишаване от свобода отпадна

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова съобщи, че отпада засиленият мониторинг върху България по отношение условията в местата за задържане и лишаване от свобода, който се извършваше от 2015 година насам.

Проучване: Началото на 2026 г. е реалистичният срок за присъединяване на страната ни към еврозоната

Според проучване на Асоциацията на търговците на нехранителни стоки реалистичният срок България да се присъедини към еврозоната е в началото на 2026 г., съобщават от БНР.

Проф. Димитър Вацов: В момента всичко зависи от ИТН

ГЕРБ и ДПС са в менгеме, което ги задължава да направят правителство.

Борис Бонев: ОИК се използва с политически цели за реваншизъм и за подмяна вота на избирателите

Общинският съветник от ПП-ДБ -"Спаси София" Борис Бонев заяви, че има нагъл опит вотът на гражданите в район "Илинден" да бъде подменен, а дейността на кмета на Емил Бранчевски се саботира, съобщават от БНТ. Той определи като кулминация на този акт фалшивото, по думите му, учредяване на фирма на името на кмета на района във Великобритания.

Дочакахме: БДЖ пуска влак от София за Бургас изцяло с новодоставени вагони с екстри

БДЖ ще осигури движението на нов влак от София за Бургас и от Бургас за София през летния сезон, който ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони.

Единодушно: Конституционният съд отхвърли искане на „Възраждане“ и ИТН

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на „Възраждане“ и ИТН да бъде „отменен“ Законът за ратифициране на споразумението за финансов принос между Република България и Европейската комисия съгласно член 7 от Регламент (ЕС) 2022/2463 на Европейския парламент и на Съвета.

Ани Стоянова осъди "Пирогов": Болницата дължи информация за аудиозаписа със заплахи срещу членове на фондация "Даная"

Болница "Пирогов" е осъдена на последна инстанция да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи, от което изтече аудиозапис с изказвания и заплахи срещу членове на фондация "Даная".

ГЕРБ-СДС казват утре сутрин кой е тяхната номинация за председател на Народното събрание

Единственото сигурно нещо към този момент е, че ГЕРБ - СДС искат да направят правителство и да поемат отговорност, но подкрепа не е дадена на 100% от ДПС и ИТН, заяви пред медиите Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, предаде репортер на Novini.bg.

Бойко Борисов отрязал искането на Николай Марков за среща, която лидерът на "Величие" поискал с писмо

Николай Марков от ПП "Величие" е поискал среща лично с Бойко Борисов, но такава няма да се състои. Това каза Деница Сачева от ГЕРБ след срещата с "Има такъв народ" в парламента.

Сачева обясни, че Марков е изпратил писмо с искането си, но то няма да бъде уважено.

"Величие" бяха поканени на разговори с преговорния екип на ГЕРБ-СДС днес и до последно нямаше яснота дали ще се появят. Преди ден обаче от партията заявиха, че няма какво да си говорят с "дамите от преговорния екип" и искат лидерска среща.

НАП е запорирала бивш пионерски лагер на Ивелин Михайлов от "Величие"

Бивш пионерски лагер от 21 дка, заедно с още 12 имота, собственост на неформалния лидер на партия "Величие" Ивелин Михайлов са запорирани от Териториалните дирекции на Националната агенция по приходите във Велико Търново и Ловеч.

Поличба? Когато Любо Пенев стъпва на "Лаута", земята се тресе

Има някаква поличба около Любослав Пенев и появяването му за първи тренировки в Локомотив Пловдив - като футболист и като треньор. И при двата случая земята буквално се разтресе, а епицентърът на двата труса бе между Пловдив и Асеновград, обобщи plovdiv24.bg.

На 5 април 2002 година Лобослав Пенев излиза на "Лаута" за първа тренировка с Локомотив Пловдив. Заниманието, водено от Димитър Димитров - Херо, започва в 16,00 часа и четвърт час по-късно земетресение от 4,2 по Рихтер разлюлюва Пловдив и региона.

На 17 юни 2024 година Любослав Пенев отново прави първа тренировка в Локомотив Пловдив. Този път той води заниманието, тъй като е новият наставник на черно-белите. Тренировката е от 18,00 часа, а в 20,25 часа земята отново се разлюлява. Магнитудът е 4,3 по скалата на Рихтер, на 4,9 километра дълбочина. Епицентърът на земетресението е на 16 километра югоизточно от Пловдив и на 2 километра северно от Асеновград.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол