Отидете към основна версия

1 049 1

Нейнски: Няма да допусна да оспорват смисъла на демократичните промени

  • нейнски-
  • демократични промени

Станкушев: Синята идея беше прекрасна и вярвам, че може да бъде възродена и реализирана

В момента се оспорва смисълът на демократичните промени в България, които извърши правителството на ОДС. Явно или тайно се наслагва убеждението, че тези промени бяха грешка. Приех да участвам в европейска кампания, за да проведем дебата за смисъла на пътя, за европейския ни цивилизационен избор и няма да позволя да се дискредитира постигнатото. Това каза пред симпатизанти на Синьо  Единство в Мездра, водачът на европейската листа под № 9 в бюлетината Надежда Нейнски.

„Споделям мнението, че хората преживяха много трудности, че допуснахме немалко грешки, ние, политиците от традиционната десница платихме  висока политическа цена за това, но със сигурност знам едно: европейското членство на България няма алтернатива“,  категорична бе Нейнски.

Тя увери, че винаги ще се противопоставя на тезата, че за да живеем зле днес в България, виновен е Европейският съюз. Нейнски припомни, че договорените от НДСВ квоти в земеделието, облагодетелстваха шепа едри земевладелци, които днес с европейски субсидии си купуват джипове, яхти и самолети.

„Днес всички са радетели за енергийна диверсификация, но питам аз когато бяха в управлението НДСВ, Тройната коалиция и ГЕРБ защо подписваха договорите за 90 % зависимост на България от руски енергийни доставки и защо тогава не бяха за енергийна диверсификация?!“.

Водачът на Синьо Единство припомни, че НДСВ дойде на власт с тезата, че са по-доброто СДС, но затвори преждевременно 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, рестартира АЕЦ Белене, отвори черните каси на енергийната олигархия, а днес при политика на свършените факти Кунева се обявява за Европейски енергиен съюз

Нейнски смята, че сега смисълът е да очертаем критична маса от хора, които искат да променят статуквото, „защото тази промяна не е по силите на един човек или на една партия. Ако ние от СЕ се примирим, ако вие се примирите – това е безнадеждност“, каза Нейнски и допълни: „Не искам да се съглася, че е нормално да идват на власт хора, които да подслушват, които да мачкат, които ти крадат бизнеса, ако не гласуваш за тях – не искам да оставя на децата си такава България“.

„Синята идея беше прекрасна и вярвам, че може да бъде възродена и реализирана. Затова аз вече искам властта“, каза на свой ред вторият в листата Бойко Станкушев. „Тук съм, за да помогна на тези млади хора с моите 60 години- години, в които съм се чувствал унижен, огорчен, мачкан, но сега знам, че не могат да ме излъжат повече. От вас зависи – да не ви лъжат повече!“, заяви Станкушев.

Според председателя на Синьо Единство Христо Панчугов средата, в която протичат тези европейски избори, е изключително враждебна, а българската държавност бива съсипвана целенасочено. „Смята се, че вече всичко е за продан – от гласовете, през партийните структури до медиите и държавните институции. Аз обаче, няма да се оплаквам, както моите приятели от Реформаторския блок, че видите ли не ни допускат до дебатите, до голямата игра и заради това няма да успеем. Щастлив съм, че в нашата общност, на Синьо Единство няма мрънкане, няма колебание, има достойнство и решителност да променим обстоятелствата“.

„Искам ясно да кажа на всички: не, ние не сме някакви безумци, или луди оптимисти - вие тук в тази зала, всеки един от вас си заслужава усилието, което полагаме в момента. За мен е чест да бъда лидер на партия, която се изправя пред вас с тази листа от 17 човека и с нейния водач – Надежда Нейнски. Това са хора, които демонстрират силна идентичност и силна воля да променят обстоятелствата. За мен Надежда е европейското дясно лице на България. За нас хората са от значение, тяхната биография е от значение, отказът им да се продадат е от най-голямото значение“, каза лидерът на Синьо Единство.

„Ние сме единствената принципна дясна партия и затова си струва да гласувате с № 9 на тези европейски избори“, увериха на свой ред председателят на Изборния щаб Станислав Благов и председателят на Общинската организация на Синьо Единство  в Мездра Славей Младенов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове