Отидете към основна версия

5 801 632

Отстъпките в Банско започнаха

  • банско-
  • цени-
  • жилища
Снимка: М. Богданова ©

Самата новина, че зимата идва, беше индикация за активизиране на собствениците на недвижими имоти в Банско да започнат привличането на клиенти като намалят цените на оферираните ваканционни апартаменти и къщи през последните десетина дни. Средно с около 5% надолу коригират офертната цена продавачите, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. От 25 700 EUR на 25 000 EUR е намалил цената собственик на 2-стаен апартамент. Имотът е разгъната застроена площ от 65 кв.м и се намира в тухлена сграда, построена през 2007 г. Имотът е отлична инвестиция за любителите на зимните спортове, тъй като е разположен в ски зоната на града.

Някои от собствениците бързат да продадат имота си и смъкват с над 15% от първоначалната цена. Така например, 3-стаен имот се продава с 21% по-евтино. Стойността е намалена от 34 000 EUR на 26 950 EUR. Апартаментът е със скосени тавани, тъй като се намира на последен етаж. Имотът се състои от две спални, дневна стая с напълно оборудван кухненски бокс и баня с душ кабина. Сградата е в центъра на Банско.

Единични са офертите с падащи цени на къщи и парцели. Причините са няколко. На първо място – интересът към такъв тип имоти е ограничен и второ – добрите масивни постройки и парцели на отлични места отдавна са продадени. Все пак решилите да купят парцел и да строят могат да намерят някои изгодни оферти като например този имот, чиято цена е с 13% по-ниска от първоначалната. Стойността му от 147 000 EUR е смъкната на 127 000 EUR. Намира се в близост до бившите казарми.

Още имоти с падащи цени може да видите ТУК

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини