Отидете към основна версия

20 670 32

Целият живот под един покрив (СНИМКИ)

  • sofia ring mall-
  • мол-
  • търговски център-
  • софия

Едно от нещата, които прави впечатление на чужденците, идвайки София е планината Витоша. От някои части на столицата гледката действително е внушителна. За някои предприемачи в областта на недвижимите имоти само този факт беше достатъчен, за да купят парцели и застроят подвитошката яка с къщички и жилищни сгради в комплекси то затворен тип.

Някои биха си купили апартамент в района, за да „притежават” подобна невероятна гледка. За други обаче е достатъчно да изпият едно кафе в просторно заведение с огромна тераса, която да те накара да се почувстваш все едно са сред природата. Може би именно наличието на такъв обект прави Sofia Ring Mall малко по-различно място. Търговският център, който ще отвори врати на 6 ноември, е на стойност над 130 млн. EUR. Разгънатата му застроена площ е 130 000 кв.м, а отдаваемата търговска площ е 70 000 кв.м. Заедно с останалите части на комплекса (шведският мебелен магазин IKEA) – търговската част надвишава 105 000 кв.м. Броят на паркоместата е 3500 броя и е безплатен. Има и още 100 броя VIP паркинг места. Частта, която е отредена за отдих и забавление извън мола е 28 000 кв.м. В цялата страна няма друг търговски център, който да предлага толкова много открити пространства, просторни тераси и зелени площи.

Молът отваря врати със 68% от отдаваемата търговска площ. В края на ноември те ще се увеличат на 76%, а преди Коледа запълняемостта ще е 82%.

Амбицията на собствениците е да съберат целия живот на човек под един покрив – като се започне от пазаруването на хранителни стоки, мине се през модата, огромният детски кът, 10-те кинозали с VIP салони, заведенията и ресторантите.

Връзката на шведския мебелен магазин IKEA с търговския център трябва да привлича дневно 40 000 души. Поне такива са амбициите на инвеститорите. Другото ново, на което залагат те, е наличието на 70 нови марки, които влизат на българския пазар за първи път. Общо 400 бранда ще бъдат представени в мола в 200 магазина.

Развлеченията е това, на което Sofira Ring Mall залага. На площ от 6500 кв.м има увеселителен парк, който разполага с целогодишна ледена пързалка, арена за каране на колела. На едно от нивата на паркинга ще бъде разположена най-голямата картинг писта на закрито в България.

Освен с градския транспорт ще бъде разрита и маршрутна линия от метростанция „Г.М.Димитров” до търговския център.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини