Last news in Fakti

3 Ноември, 2014 18:16 20 662 32

Целият живот под един покрив (СНИМКИ)

  • sofia ring mall-
  • мол-
  • търговски център-
  • софия

Едно от нещата, които прави впечатление на чужденците, идвайки София е планината Витоша. От някои части на столицата гледката действително е внушителна. За някои предприемачи в областта на недвижимите имоти само този факт беше достатъчен, за да купят парцели и застроят подвитошката яка с къщички и жилищни сгради в комплекси то затворен тип.

Някои биха си купили апартамент в района, за да „притежават” подобна невероятна гледка. За други обаче е достатъчно да изпият едно кафе в просторно заведение с огромна тераса, която да те накара да се почувстваш все едно са сред природата. Може би именно наличието на такъв обект прави Sofia Ring Mall малко по-различно място. Търговският център, който ще отвори врати на 6 ноември, е на стойност над 130 млн. EUR. Разгънатата му застроена площ е 130 000 кв.м, а отдаваемата търговска площ е 70 000 кв.м. Заедно с останалите части на комплекса (шведският мебелен магазин IKEA) – търговската част надвишава 105 000 кв.м. Броят на паркоместата е 3500 броя и е безплатен. Има и още 100 броя VIP паркинг места. Частта, която е отредена за отдих и забавление извън мола е 28 000 кв.м. В цялата страна няма друг търговски център, който да предлага толкова много открити пространства, просторни тераси и зелени площи.

Молът отваря врати със 68% от отдаваемата търговска площ. В края на ноември те ще се увеличат на 76%, а преди Коледа запълняемостта ще е 82%.

Амбицията на собствениците е да съберат целия живот на човек под един покрив – като се започне от пазаруването на хранителни стоки, мине се през модата, огромният детски кът, 10-те кинозали с VIP салони, заведенията и ресторантите.

Връзката на шведския мебелен магазин IKEA с търговския център трябва да привлича дневно 40 000 души. Поне такива са амбициите на инвеститорите. Другото ново, на което залагат те, е наличието на 70 нови марки, които влизат на българския пазар за първи път. Общо 400 бранда ще бъдат представени в мола в 200 магазина.

Развлеченията е това, на което Sofira Ring Mall залага. На площ от 6500 кв.м има увеселителен парк, който разполага с целогодишна ледена пързалка, арена за каране на колела. На едно от нивата на паркинга ще бъде разположена най-голямата картинг писта на закрито в България.

Освен с градския транспорт ще бъде разрита и маршрутна линия от метростанция „Г.М.Димитров” до търговския център.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гладен

    6 2 Отговор
    Хората мрат от глад , те молове отварят. Безгранично нахалство.

    Коментиран от #8, #9

  • 2 КТБ

    6 2 Отговор
    Голяма наглост и ги напълнили с к...ви за разнообразие .Знаете ли ,че повечето пенсионери мизерстват с по 160-180лв пенсии и парите след като си купят лекарствата не им стигат да си купят и едно кисело мляко.Това ни чака и нас като остареем ако не се възпротивим навреме!
  • 3 USA

    5 2 Отговор
    Такава наглост няма и в Америка,в КЕНЕФ като БГ Мол от този калибър е симптоматика за жестока корупция,БГ е в латино тип на развитие.......повече бразилци.....Дилма Русев......

    Коментиран от #19

  • 4 velik

    3 1 Отговор
    е с тия молове държавата ште тръгне на горе браво икономиката ни ште расте само на горе с тия огромни перални на мръсни пари, няма какво да се коментира за тая държавица, ништо ново и актоално ,хора спасявай те се, няма кои да ви помогне

    Коментиран от #21

  • 5 БЪЛГАРИН

    5 3 Отговор
    Така се перат червени пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #25

  • 6 бай ганьо

    4 1 Отговор
    българия не е за българи .
  • 7 Чичо

    4 2 Отговор
    Страхотен е Мола! Никога не бих стъпил в него!
  • 8 ххх

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "гладен":

    Тези молове не ги отварят за такива като теб така,че недей да се косиш.За пенсионерите с ниски пенсии има други магазини.Никой не ги е задължил да пазаруват в МОЛ.

    Коментиран от #14

  • 9 istinata

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гладен":

    sigurno stoi pak russka firma i na BG pak sreden prast

    Коментиран от #11

  • 10 yyy

    2 1 Отговор
    до коментар 8.
    Ами отварят ги за такива фармасони като теб които не знаят кои са стойносните нешта в живота,и ръзбира се трябва да се похвали 4е е бил в мола да пазарува макар,4е следваштия месец не се знае дали ште има работа и дали ште има и пари да припари до мола
  • 11 Greece

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "istinata":

    Инвеститорите са гърци. Ще строят и жилища до мола.
  • 12 Toko

    4 1 Отговор
    А къде са заводите-построени с български пари и работещи в тях българи?
  • 13 Стефан Фаркашев

    3 1 Отговор
    МОЛОВЕТЕ СА ЕДНИ КОЖОДЕРИ КОИТО ЦИЦАТ НАЕМИ ОТ ЗАБЛУДЕНИ ФИРМИ
  • 14 Стефан Фаркашев

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "ххх":

    А ТИ САМ ЛИ ИЗКАРВАШ ПАРИТЕ СИ ,ИЛИ МАМА И ТАТЕ ГИ ДАВАТ.
  • 15 тесла

    3 0 Отговор
    Всеки инвестиран лев от чужденци в БГ е добре дошъл, НО . . . печалбите от всеки инвестиран лев не се харчат в БГ и не се инвестират в БГ. При нас се инвестира за да ни вземат парите с търговия и да ги изнесат или заради ниските заплати при производство. Всичко това е нормално за чужденците - много им дреме за България, но същото правят и българските бизнесмени, . . . само дето са "Българи"
  • 16 Киро

    2 1 Отговор
    Боже, какви комплексари има тук! Ами като не ви харесват моловете, пазарувайте си от Женския пазар бе!
    А че някой нямал пари - търси си вината в себе си бе, не си натрапвай проблемите на другите! Вземи малко да поработиш, като за начало...ааа, няма работа за теб? - за мързеливите, неуките, неможещите и вечно мрънкащите няма!
  • 17 Поли

    1 1 Отговор
    Не знам дали за добро или за зло са тези големи магазини, но съм изумена от неграмотните коментари пълни с правописни грешки, в българската азбука има буква "щ" и не се пише "шт". Приятен пазар!
  • 18 мда

    0 1 Отговор
    За мен лично е по-важно че ще има картинг на закрито;)))ще си ходя да си правя кефа;)

    Коментиран от #20

  • 19 гост 1

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "USA":

    Бразилия е в 10-ката на най-големите икономики в света така че, първо по прочети малко по интересувай се и за учудване ще разбереш че, по-добре е в крайна сметка да сме бразилци....!
    И като има пенсионери с по 180 лв. пенсии ,сега всички трябва да живеем в керпичени къщи облечени като роми, гладни като бездомните и да се движим с колелета и каруци по калдаръм...?!?! ...егати и логиката !
    Аз имам пари да влезна в мола но, нямам пари пък да отида на Сейшелите... и какво сега да хвърлим една бомба на островите...пффф ?! Правилно писа някой по долу ,спирайте компютрите и на работа ..!
  • 20 гост 1

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "мда":

    Мда...примерно ...ето...!
  • 21 Щурчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "velik":

    Има една буква в българския език, струва ми се беше "щ" ... пропуснали сте в училиЩе май :)
  • 22 ...none

    0 0 Отговор
    И на мен ми харесва наличието на картинг, но дано не е някоя малка писта. В Конска беше много яка пистата и картовете, не както на повечето писти тук с издухани картове. Предполагам и да съм без компания все ще се намира по някого на пистата да направим по някое кръгче :)
    А за мола и пенсионерите - има си клиенти както за моловете, така и за женския пазар. Всеки се разпростира според чергата си. Ако не друго, то предполагам малко повече ще се развие района около мола - било то офиси, жилища, инфраструктура. Хубавото на локацията му е, че няма да се пълни (освен първите месец-два докато хората го "видят") с разни дошли на разходка или с ученици - ще ходят хора дошли с някаква цел - пазар, кино, картинг и може би ще е по-спокойно.
  • 23 Shmeker

    0 0 Отговор
    Това прилича на фалиращия Парк Мол Стара Загора. Иначе е много слънчев и просторен вътре, с тия стъклени покриви.
  • 24 nikolay

    0 0 Отговор
    Очаквайте скоро и в Шумен.
  • 25 Ghost

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИН":

    Това с МОЛ-овете, е най-лесният и бърз начин за пране на пари.На инвеститорите не им дреме ще има ли клиенти или не, просто влагат 2,3,5....милиона в строителство, завишават цените десетократно по документите, на принципа,- вижте колко е голям и луксозен, т.е. скъп, и ето ти чисти примерно 30-40+ милиона. А пък на почитателите на този вид маркети дано им направят още 340 бр. та всеки ден от годината да са в различен, па кво от това голем праз.
  • 26 Кристиян

    0 1 Отговор
    Балъци...не е важно кой какви пари пере там....важното е колко работни места са това!

    Коментиран от #27

  • 27 ...none

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Кристиян":

    Прав си, не се бях замислял за това. 200 магазина, сложи средно по 6 човека на магазин (а има и такива с много повече служители) - това са минимум 1200 работни места. Като добавим и поддържащият персонал и т.н. се получава една добра цифра. Е, едва ли заплатите са високи, но е по-добре от нищо.
  • 28 Veselin Stanoev

    0 1 Отговор
    Много хубаво,че са отворили и този мол.Така ще има повече работни места,нови фирми ще дойдат тук.Постепенно южна София ще се превърне в елитно място за живеене.Няма да има мизерни панелки,а хубави кооперации.Само така.
  • 29 Niki

    0 0 Отговор
    Booooooring
  • 30 ха

    0 0 Отговор
    Все едно гледам Мол Галерия в Бургас!
  • 31 Мария

    0 0 Отговор
    Голям, светъл, различен от останлите. Хубав увеселителн парк за децата и нови интересни магазни. На мен ми харесва и не вижнам нищо лошо в отварянето на нови търговски центрове щом хората ги харесват и посещават редовно. Ако има търсене има и предлагане
  • 32 JamesPed

    0 0 Отговор
    Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ