Отидете към основна версия

10 714 15

Двамата убити са свързани с имотни измами

  • витоша-
  • имотна измама-
  • строеж-
  • ипотека
Жилищната сграда в "Овча купел" Сн. "24 часа"

Имената на двамата убити съпрузи тази вечер в столичния квартал „Витоша” Митко и Наталия Дамянови нашумяха през 2011 г. Тогава над 70 семейства се оказват измамени, тъй като строителните фирми „Ю Ем Би Груп"АД и „Крами КМ" ООД, чийто съсобственик е Митко Дамянов, не довършват три жилищни сгради, в които вече са продали апартаменти. През август 2012 г. прокуратурата отказва да разследва собствениците на въпросните фирми, които са продали „на зелено” апартаменти на 30 семейства на обща стойност 2.1 млн. EUR с мотива, че това е граждански спор.

Става въпрос за жилищни сгради, които се намират в различни райони на София. В Овча купел Дамянов продава  в периода 2006-2008 г. жилища „на зелено” на цени между 450 EUR/кв.м и 600 EUR/кв.м. Сградата не е довършена, а ипотекирана към банка. За да могат да живеят в нея, купувачите на жилища трябва да платят още по 600 EUR/кв.м за довършването й. Друга сграда се намира на бул. „Цар Борис III” в квартал „Павлово”. Там строежът е изоставен преди да получи Акт 16. Третата сграда се намира на бул. „Тодор Калешков” и също е изоставена на груб строеж, след като е ипотекирана.

Няколко са банките, от които Дамянов взема кредит. Първият е през 2010 г. към Инвестбанк в размер на 1.480 млн. EUR. Малко преди да вземе въпросния заем, му е запорирано имущество в ДСК, на която дължи 96 253 лв. Длъжник е и на ОББ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини