Last news in Fakti

9 Януари, 2015 08:24, обновена 9 Януари, 2015 17:20 5 912 13

Издирват стрелеца, извършил двойно убийство в кв. „Витоша”

  • митко дамянов-
  • убийство-
  • строител-
  • витоша

Митко Дамянов и съпругата му най-вероятно са били причакани

Още се търси стрелецът, извършил двойно убийство в София снощи. Вечерта в квартал „Витоша” бяха разстреляни строителен предприемач и съпругата му.

48-годишният Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга Наталия най-вероятно са били причакани от стрелеца до блока, в който живеят, и са разстреляни, слизайки от автомобила им. Семейството има дъщеря на 18 години.

Техни близки отрекоха да са били заплашвани. Неофициално се говори, че срещу Митко Дамянов има десетки жалби от хора, които са давали пари на зелено за жилища, но след това не са получавали нищо.

Днес се направи втори оглед на местопрестъплението.

Същевременно дъщерята на убитите - Симона, отправи послание към убиеца им в личната си страница във Фейсбук, съобщи dir.bg.

"Да отнемеш живот по този гнусен и грозен начин, значи че нямаш душа! Отнел си децата на четири човека, които скоро ще трябва да ги погребат.. Отнел си и двамата ми родители и не си им дал шанса да прегърнат първото си внуче! Не пожелавам това никому, дори и на теб - но се надявам, че полицията ще ти попречи да изживееш старините си свободен или господ няма да ти позволи да го направиш изобщо! Завинаги ще живеете вътре в нас! Почивайте в мир! Обичам ви безкрайно много!", написа тази сутрин Симона Дамянова в социалната мрежа.

Тя публикува и семейна снимка с родителите си, под която написа:

"Най-любящата майка и най-всеотдайният баща, за които някое дете би могло да мечтае! Благодаря на господ, че съм имала щастието вие да ме отгледате и възпитате! Обичам ви сега и завинаги!".

 Най-близките на семейството обаче предполагат, че основната версия за убийството не е строителният бизнес. За последен път Александър Генадиев вижда дъщеря си и зет си на Бъдни вечер, съобщава bTV. Снощи чува най-тежкото.

„Те бяха в Гърция на Нова година. Ние снощи не можахме да повярваме. Това е толкова голям удар за нас”, каза мъжът.

Часове след разстрела Александър си спомня разговор с дъщеря си от преди две години. Тогава тя споделя, че двамата с Митко са били заплашени.

„Обяснявам си го със заканата. За убийство и на двамата. От техен комшия. Аз го познавам. Отначало си пиеха заедно пиенетата и нещо се сдърпаха и те казаха, че не искат повече да го виждат”, обяснява мъжът.

Наталия и Митко не приели заплахата сериозно. А бащата на 42-годишната жена отхвърля напълно версията, свързана със строителния бизнес на зет си.

„Сега медиите говорят от строителството. От строителството той и да се е занимавал, то е било толко отдавна, че никой няма да чака години наред да реши да го убива за някакви пари”, допълва Генадиев.

През март миналата година колата на Дамянов е била опожарена. Извършителят не е открит. Според Александър зет му е прекратил бизнеса със строителство още през 2006 г. Оттогава се занимавал с хранителни стоки и отдаване на коли под наем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Право или Справедливост

    4 0 Отговор
    Цитат :
    срещу Митко Дамянов има десетки жалби от хора, които са давали пари на зелено за жилища, но след това не са получавали нищо.
    .............
    Ако това е вярно ...естествен финал !

    Алчността води до там..никой не стреля по невинни хора
  • 2 аз

    6 0 Отговор
    питайте господа адвокатите и съдиите, които са му дали оправдателна присъда за „неумишлено присвояване на суми в особено големи размери„,може да знаят нещо по въпроса

    Коментиран от #3

  • 3 глупаците винаги плащат

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "аз":

    само ГЛУПАК купува въздух и мечти за 600 евро/кв!
    --------
    кой им е виновен , освен собствената Алчност

    Коментиран от #5

  • 4 Така става

    3 0 Отговор
    ВИНАГИ и "тарикатите" си плащат...е... малко по-късно,НО с лихвите!
  • 5 Пацо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "глупаците винаги плащат":

    Виновен им е този, който продава въздух за за 600 евро/кв и това е резултата.
  • 6 ок

    3 0 Отговор
    С мръсните пари не теглиш фиш пе4еливш и някой ден Отгоре ще поискат да си платиш ....Това се отнася не само за тези дребни разтреляни риби ,но и за хората в БГ , които си знаят какво са откраднали ;) (милиярди)...
    http://vbox7.com/play:ee5b4d8a
  • 7 777

    2 0 Отговор
    Да вземеш последните пари на хората...еми какво е очаквал този, даже много са се бавили. Явно щом държавата спи, хората действат.
  • 8 thinkit

    2 0 Отговор
    Полицията хич да не си дава зор.Обикновените хора дето е запалил трудно ще тръгнат да го трепат .Изглежда е запалил и някои друг , .....Бог да го прости него и жена му...
  • 9 АЛА

    3 0 Отговор
    Най - любящата майка, най вероятно да. Всяка майка е такава, ама и най - всеотдайният баща сигурно също е вярно. Бащите са всеотдайни според възможностите си, а този сигурно е най, защото е имал по-големи възможности от други бащи, които в старанието си за всеотдайност към децата си са платили и последния си грош. Еми така се случва - след престъпление следва наказание.
  • 10 АЛА

    1 0 Отговор
    Забравих да изкажа съболезнования на детето загубило родителите си, но нека то не толерира постъпките им и дано не е възпитано в този дух.
  • 11 nikis72

    0 0 Отговор
    ами тези хора които е завлякъл не са ли родители, не са ли обичали децата си, или те са алчни че искат да си купят жилище?за такъв такъв пръст или който каквото търсил това и намерил.
  • 12 меченцето

    0 0 Отговор
    жалко за децата останали сирачета ама нали и те са са харчели парите на нещастните хорица останали без дом . . . .

    Коментиран от #13

  • 13 прасенцето

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "меченцето":

    ти не ги мисли горките "сирачета"..,всичко от далаверата е по чужди банки отдавна!На нова година в гърция а лятото на хаваите...
    Та сега пролетта,ще отскочат до швейцария да дръпнат малко от пачката та да искарат спокойно годината.Та такива ми ти работи...Да му мислят тия сирачета по приютите,дето няма кой да ги погледне,