Отидете към основна версия

510 0

Имотният пазар в САЩ се съживява след година

  • жилища-
  • търсенето

Милиардерът Уорън Бъфет заяви, че кризата на пазара на недвижими имоти ще приключи през 2011 г. По думите му след година проблемите, свързани търсенето и предлагането на жилища в САЩ, ще бъдат забравени, като тогава ще настъпи равновесие между двата процеса - предлагането и търсенето, пише Bloomberg.

Цените обаче ще останат далеч от нивото постигнато преди кризата, допълва Геният от Омаха, както е известен собственикът на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway. От агенцията припомнят, че най-сериозният срив на пазара на недвижимости от голямата депресия насам, постави кредитополучателите в неизгодно положение, тъй като трябва да изплащат жилища, чиито цени сега са далеч под тези, за които са купени.

В последните години преди настоящата криза хората определяха като добри новините идващи от строителния сектор, които показваха, че средният годишен темп на изграждането на нови жилища е 2 млн. Те обаче подцениха, данните, отразяващи търсенето на тази продукция, което беше на нива от 1,2 млн. жилища годишно, допълва Бъфет. В същото време неговата компания Berkshire Hathaway Inc. отчете силен ръст на печалбата за четвъртото тримесечие, като приходите є се увеличиха с 23% до 30,2 млрд. долара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини