Отидете към основна версия

5 994 9

Полицията спря имотна измама

  • измама-
  • парцел-
  • редута

Полицията задържа мъж, който се е опитал да продаде имот с подправен документ. Имотът, който е трябвало да бъде откраднат, е от два парцела в кв. "Редута", оценени за 100 хил. евро. Разследването започнало, след като преди два дни от "Икономическа полиция" в столичното Първо РУП получили сигнал, че при изповядване на сделка с покупко-продажба на недвижим имот нотариусът е установил сериозни несъответствия.

Задържаният с инициали Р.Н., упълномощен да се разпореди с имота, представил протокол-решение на едноличния собственик, който бил гръцки гражданин. На документа бил придаден вид, че е разписан от бизнесмена, но липсвала заверка по надлежния ред и не бил изведен в регистъра под номер. При задържането му в кантората са били взети обяснения от трима брокери, подготвили сделката.

Р.Н. е осъждан и регистриран за различни престъпления, свързани с използване на подправени документи, кражба на МПС и на собственост, сочи справка в системата на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е обвинен за опит да присвои чужд имот с подправен документ. Ако вината му бъде доказана, той може да получи от 2 до 8 години затвор. МВР разследва и евентуални съучастници в подготвената измама.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини