Отидете към основна версия

5 864 9

Къщите от проекта iHAUS – един разумен избор

  • хаусмайстер-
  • къща-
  • ihaus

Много хора мечтаят да си построят къща. Месеци и години обмислят архитектурата, събират пари и се готвят за голямата стъпка. Един ден бюджетът е осигурен и проектът стартира. Всички знаем колко много изисквания трябва да покрие една къща, още повече ако тя е „Дом на мечтите“ за някого. За да имате гаранция, че всичко ще изглежда както сте го замислили, е препоръчително да се обърнете към компания, като „Хаусмайстер“, която предлага тази услуга.

Проектът за къщи по индивидуален дизайн iHAUS се основава на няколко параметра, като най-важните са познания, качество и съвременни технологии. В зависимост от бюджета, с който разполагат, клиентите могат да избират между три вида изпълнение – „Икономичен”, „Стандартен” и „Премиум”. И трите типа стартират от едно базово изпълнение.

Основните параметри, включени в трите пакета, като зидария, дограма, външна изолация, фасада, покрив и интериор, се изпълняват в строго съответствие със строителните изисквания и отговарят на българските стандарти. В „Икономичния” и „Стандартния” клас, дограмата е 5-камерна, а стъклопакетът двуслоен, докато в „Премиум”-изпълнението е заложена 7-камерна дограма и трислоен стъклопакет. Външната изолация е с дебелина 8 см, изпълнена от експандиран полистирол, а финишът на фасадата в трите класа е с минерална мазилка. Покривът е изграден от дървена конструкция, паропропусклива мембрана и керамични керемиди, като вида на керемидите определя класа на изпълнението.

Вътрешното обзавеждане е с включени твърди настилки първо качество, като клиентът избира дали те да бъдат български или вносни. Предлага се както ламинират паркет, така и от масивно дърво. Санитарното оборудване е поверено на доказани производители. Интериорните врати отговарят основните изисквания за покритие и обков, като тези от високия клас изпълнение са произведени в Италия. Стените са покрити с дишащ латекс.

В трите класа – „Икономичен”, „Стандартен” и „Премиум”, оборудването и материалите са подбрани така, че да съответстват ценово помежду си и на класа, към който принадлежат. Тази селекция формира цена, която започва от 1220 лв./кв.м. за „Икономичен” пакет, 1316 лв./кв.м. за „Стандартен” и 1447 лв./кв.м. за най-високия клас оборудване. Всеки клиент, по желание може да комбинира материали от един клас с материали от друг, според собствените си критерии, като това се отразява във финалното остойностяване на проекта. „Хаусмайстер“ си партнира с водещите производители и вносители на материали и оборудване, и може да предложи комплексна оферта на конкурентни цени.

инж. Мария Хаджиниколова

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини