Отидете към основна версия

10 728 4

Първият китайски мол ще е в Благоевград

  • мол-
  • китайци-
  • инвестиции-
  • благоевград

Той ще бъде разположен в благоевградския квартал „Грамада” на мястото на бивша мебелна къща. Имотът е собственост на местния предприемач Валери Байрактарски, който го отдава под наем за срок от 7 години на предприемачи от Китай. „Наемателите са китайци, които от 15 години имат бизнес в България, идваха няколко пъти, огледаха помещенията, харесаха местоположението и си стиснахме ръцете. Китайските инвеститори ще разположат търговската си площ върху почти 2000 кв.м. И ще продават вътре буквално „от пиле мляко“,  както е изразът”, каза пред „Струма” Байрактарски. Плановете са новият мол да отвори врати в края на годината.

С имота Байрактарски се сдобива в началото на тази година като го печели на търг публична продан при цена от 1 050 000 лв. Едноетажната сграда е с разгъната застроена площ 6436 кв.м. и е построена в периода 1982-1985 г. Сред местното население е известна като „Аско Деница”.

Пазарът на магазини в Благоевград

Към момента в града могат да се купят 24 магазина и още толкова да бъдат наети, сочат данните на сай-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Повечето обети както за продажба, така и за отдаване под наем са с големина под 100 кв.м. Най-големият търговски обект, който се може да се купи, се намира в широкия център на Благоевград и е с големина 923 кв.м. Офертната му цена е 296 000 EUR. Състои се от магазин на партерно ниво с квадратура от 174 кв. м и склад с квадратура от 749 кв. м. Подходящо за фитнес зала, SPA център, склад и други.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Благоевград с нови социални жилища

    Един от основните проблеми на българските общини е липсата на социални жилища. Проблемът не е само финансов, но и отчасти законодателен – след к ...
    06.06.2016
    1 665
    0