Last news in Fakti

6 Юни, 2016 13:43 1 655 0

Благоевград с нови социални жилища

  • благоевград-
  • социални жилища-
  • строителство
Благоевград с нови социални жилища - 1
Снимка: М. Богданова ©

Един от основните проблеми на българските общини е липсата на социални жилища. Проблемът не е само финансов, но и отчасти законодателен – след като дадено семейство живее 10 години в общинско жилище, то има право да го купи. 99% от наемателите го правят. Първо защото е на по-ниски от пазарните цени и второ, защото за времето, през което са били в него, са направили редица подобрения.

Част от по-големите общини успяват да намерят финансиране за изграждането на нови социални жилища. Така например, в Благоевград започва строителството на такива. До две години в града ще бъдат построени 202 апартамента. Инвестицията е на стойност 9.5 млн. лв.

Проектът, който е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, се развива по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА