Last news in Fakti

24 Август, 2015 13:15 10 713 4

Първият китайски мол ще е в Благоевград

  • мол-
  • китайци-
  • инвестиции-
  • благоевград

Той ще бъде разположен в благоевградския квартал „Грамада” на мястото на бивша мебелна къща. Имотът е собственост на местния предприемач Валери Байрактарски, който го отдава под наем за срок от 7 години на предприемачи от Китай. „Наемателите са китайци, които от 15 години имат бизнес в България, идваха няколко пъти, огледаха помещенията, харесаха местоположението и си стиснахме ръцете. Китайските инвеститори ще разположат търговската си площ върху почти 2000 кв.м. И ще продават вътре буквално „от пиле мляко“,  както е изразът”, каза пред „Струма” Байрактарски. Плановете са новият мол да отвори врати в края на годината.

С имота Байрактарски се сдобива в началото на тази година като го печели на търг публична продан при цена от 1 050 000 лв. Едноетажната сграда е с разгъната застроена площ 6436 кв.м. и е построена в периода 1982-1985 г. Сред местното население е известна като „Аско Деница”.

Пазарът на магазини в Благоевград

Към момента в града могат да се купят 24 магазина и още толкова да бъдат наети, сочат данните на сай-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Повечето обети както за продажба, така и за отдаване под наем са с големина под 100 кв.м. Най-големият търговски обект, който се може да се купи, се намира в широкия център на Благоевград и е с големина 923 кв.м. Офертната му цена е 296 000 EUR. Състои се от магазин на партерно ниво с квадратура от 174 кв. м и склад с квадратура от 749 кв. м. Подходящо за фитнес зала, SPA център, склад и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Директно се задрасква на картата това комунистическо име на града и се заменя с "Малкия Пекин"!
  • 2 биволско мляко

    0 0 Отговор
    Ама как е възможно такива глупости да се пишат, какво мляко от пиле може да се побере на 2000 кв.м. хахахаха. Та чак МОЛ. Някой писач има ли идея колко кв.м. са моловете, дори и най малкия срещу хотел Хемус. Големите китайски бизнесмени на 2000 кв.м. ще продават чантички, фалшиви дрънкулки, анцузи и обувки от 10 лв. това е млякото на пилето
  • 3 оффффф

    0 0 Отговор
    Стига с тия молове бе, хората от къде ще изкарат пари за да ги хвърлят в моловете.
    И китайските боклуци са навсякъде, няма нужда от нови.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "оффффф":

    ''И китайските боклуци са навсякъде'' - в Китай има много добри стоки, проблема е в българските ''бизнесмени'' че внасят най евтиното(15-то качество) и го продава 10 пъти по скъпо, за една година искат да станат милионери. Малко да се осведомиш ;)