Отидете към основна версия

5 872 2

Богаташите преоткриха още едно екзотично място

  • сейнт китс и невис-
  • инвестиции-
  • лукс

Пазарът на луксозни имоти в Сейнт Китс и Невис се развива активно и привлича все повече заможни клиенти, сочат данните от проучване на Global Property Guide. Основната причина за това оживление е промяна в местното законодателство, която дава възможност на всеки чужденец, купил имот на стойност над 400 000 долара, да получи гражданство.

Средната цена на жилищата е между 400 000 и 450 000 долара, а къщите вървят по 2 млн. USD. Данните за последните 10 години показват, че са издадени 10 777 паспорта на хора, купили имоти в страната.

На международното летище в Сейнт Китс и Невис дори беше открит специален терминал за частни самолети, с цел удовлетворяване потребностите на богатите чужденци, собственици на луксозни имоти. Част от приходите, получени в резултат на имотния бум, бяха насочени за подобряване на инфраструктурата и реализирането на редица социални програми.

Интензивността на търсене на имоти не спада. Реализират се и много нови проекти в луксозния сегмент. Изхождайки от това, анализатори прогнозират, че в близките години пазарът в Сейнт Китс и Невис, ще продължи активно да се развива.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини