Отидете към основна версия

2 196 0

Китайският имотен балон бавно спада

  • китай-
  • имотен балон-
  • жилища

За пръв път от година насам цените на недвижимите имоти в Китай отчитат спад. Поевтиняване средно от 0.3% се регистрира в сто града. Средната цена на квадратен метър е 1396 EUR.

Поевтиняването е минимално и за момента на годишна база се отчита поскъпване на жилищата от 6.15%. Най-силен спад при апартаментите през август се отчита в Шанхай и Чунцин, съответно – 0.23% и 1.39%. Изключение е Пекин, където имотите са поскъпнали с 0.24%.
„Пазарът на недвижими имоти е в тупик, тъй като търсенето продължава да се увеличава независимо от предприетите от държавата „охлаждащи” мерки”, казва Лю Чжуньюан, изпълнителен директор на центъра за строителни изследвания. Част от мерките включват по-високи лихви по ипотечните кредити и въведените ограничения за покупка на имоти от страна на чужденци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Не искаме имоти, а парите си

    Един от сегментите на пазара на недвижими имоти, който претърпя пълен крах, е този на жилищата в етап на строеж. Причината е, че клиентите купуват ...
    29.10.2011
    3 353
    1
  • В Китай строят най-голямото летище в света

    Най-голямото летище в света ще бъде построено в пекинското предградие Дасин. Предвижда се то да бъде разположено на площ от 54 кв. км и ежегодно пр ...
    16.09.2011
    2 489
    0