Last news in Fakti

16 Септември, 2011 18:08 2 453 0

В Китай строят най-голямото летище в света

  • китай-
  • летище-
  • пекин

Най-голямото летище в света ще бъде построено в пекинското предградие Дасин. Предвижда се то да бъде разположено на площ от 54 кв. км и ежегодно през него да минават 120 млн. души. Аеропортът ще бъде с девет писти. Строителството е планирано да приключи през 2015 г.

Една от причините да се пристъпи към изграждане на ново летище е, че сега действащия аеропорт обслужва годишно 73 млн. души. Експерти смятат, че капацитетът му, който е 75 млн. пътници, ще бъде достигнат до две години и тогава нуждата от ново летище е належаща.

Аеропортът ще бъде свързан с нова магистрала към Пекин и високоскоростна железопътна линия, които също предстоят да бъдат изградени.

През следващите пет години Китай планира да увеличи броя на летищата си от 175 на 230 броя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА