Отидете към основна версия

3 317 8

У нас или у съседите е по-скъпо

  • imot.bg-
  • жилища-
  • цени

Средно 1000 EUR/кв.м се търгуват жилищата в Букурещ, като в най-престижните райони стойността на квадратен метър достига 2500 EUR. За сравнение, в центъра на София стойностите са почти същите като тези в на румънската столица, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Най-скъпо остава в района на Докторски паметник – близо 1800 EUR/кв.м. Поевтиняването има обаче в друга част от центъра на София – Лъвов мост.

През седмицата продължи сагата с реконструкцията на хотел „Маринела” (бившия Японски хотел).

За опасност от имотен балон в най-развитата европейска икономика предупредиха анализатори. А специализираното издание Condé Nast Traveler посочи кои са най-гостоприемните градове в света.

Една не/атрактивна част от центъра на София

Центърът на София винаги е бил предпочитан район за придобиване на жилища. Някои купуват с инвестиционна цел, а други – за собствени нужди. Отдаването под наем също е отлична опция за печелене на пари, тъй като на централните столични улици рентата е най-висока.

Още по темата

Пазарът на жилищата при съседите

Средно срещу 1000 EUR може да се купи 1 кв.м жилищна площ в Букурещ. В някои райони цената достига до 2500 EUR/кв.м, като например Авиаторилор. Малко по-евтино – около 500 EUR/кв.м, е в Северната зона.

Още по темата

Германия: Предупреждение за балон на пазара на имоти

Пазарът на недвижими имоти в Германия процъфтява, но по мнение на експертите това може да доведе до опасни спекулации, пише ДПА. В големите населени места цените на имотите и наемите продължават да растат, строителните предприемачи са затрупани с поръчки, а евтините кредити за строеж са добра възможност да се инвестира в собствен дом.

Още по темата

Най-гостоприемните градове в света

Най-гостоприемният град в света, според проучване на списание Condé Nast Traveler, е Чарлстън в САЩ. Това е най-удобния и компактен град с най-доволните туристи. Втори в касацията е Сидни. „Това е градът, в който местните хора не само ще ви упътят, но могат и цял ден да ви показват забележителностите на най-големия австралийски град”.

Още по темата

Спряха надстрояването на хотел „Маринела”

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съвместно с Министерството на вътрешните работи и Главна инспекция по труда, извърши поредна проверка във връзка с наложената забрана за изпълнение на строителство в хотел „Маринела“, гр. София.

Още по темата

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини