Отидете към основна версия

9 830 8

Имотният балон и цените у нас

  • imot.bg-
  • цени-
  • жилища-
  • балон
Снимка: М. Богданова ©

В 30 от 46 държави, през второто тримесечие на тази година се отчита ръст в цените на имотите. Подобна ситуация се наблюдава и у нас. Несъмнено подема в имотния сектор оказва благоприятно влияние върху инвеститорите. Един от примерите от изминалата седмица е обявяването на проекта за строителство на град в морето. Причината е дефицитът на земя в Монако – едно от най-скъпите места в света. В пък беше пуснато в експлоатация летище с футуристична форма – под формата на птица.

Летище за над 2 млрд. USD

В Ашхабад (Туркменистан) беше открито новото международно летище на страната. Строителството е било поверено на турската компания Polimeks. Дължината на пистата е 3800 метра.

Още по темата

Имотният балон расте бързо

От разгледаните 46 държави, в 30 се отчита ръст на цените на недвижимите имоти през второто тримесечие на настоящата година. Шест от десетте държави с най-бърз темп на ръст на цените се намират в Европа, сочат данните на консултантската компания Global Property Guide.

Още по темата

Цените на имотите в жилищните комплекси на София

От началото на годината поскъпването на апартаментите в столичните комплекси е около 6%-7%, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Още по темата

Единствената защита при сделка с имот

Наскоро от Нотариалната камара предложиха предварителните договори да се вписват в специален регистър. Според брокери, това е единствената защита както за това, че продавачът ще си получи парите, така и, че купувачът ще си получи имота.

Още по темата

Държава се разширява в морето

Княжество Монако ще разшири територията си в Средиземно море. Проектът за създаване на град във водата вече е в ход, а стойността му е 842 млн. EUR. На територията на новия град ще бъдат изградени 60 000 кв.м. жилищна площ, както и офиси, парк, вътрешно пристанище и правоъгълна крайбрежна улица.

Още по темата

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини