Отидете към основна версия

41 852 21

ТОП 10 на най-търсените квартали за покупка на жилище - Декември 2016

  • imot.bg-
  • търсене-
  • софия
Снимка: М. Богданова ©

Локацията е един от най-важните фактора при покупката на жилище. Дори понякога цената да е по-висока от бюджета, който е определил купувачът, то той е готов да направи компромис с големината на жилището.

В края на годината нека видим ТОП 10 на най-предпочитаните квартали в София за покупка на апартамент. И при трите вида най-търгувани имоти в сегмента – 1-, 2- и 3-стайни търсенето е съсредоточено в центъра на столицата, Лозенец, Младост 1 и Изток, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Първите две позиции са за центъра и за Лозенец. Ако при гарсониерите и 2-стайните жилища централната градска част е на първо място по търсене, то при тристайните това е престижния южен квартал на столицата. Третото място си поделят Младост 1 за 1-стайните жилища и Изток, когато става въпрос за дву- и тристайни апартаменти. В ТОП 5 на предпочитаните квартали за покупка на жилища влизат още Стрелбище, когато става въпрос за дву- и тристайни жилища и Иван Вазов за апартаменти с три стаи.

В ТОП 10 клиентите, търсещи жилища са се насочили към Младост 1А, 2 и 3, когато става въпрос за малки апартаменти, както и Борово, Гео Милев и Гоце Делчев за по-големи имоти. Тук също така е и Дианабад, поради интерес от родители на студенти приети да учат в София, поясняват анализатори.

ТОП 10 на най-търсените квартали за покупка на жилище в София

1-стайни 2-стайни 3-стайни
1 Център Център Лозенец
2 Лозенец Лозенец Център
3 Младост 1 Изток Изток
4 Изток Младост 1 Стрелбище
5 Младост 3 Стрелбище Иван Вазов
6 Младост 2 Гоце Делчев Младост 1
7 Младост 1А Иван Вазов Гоце Делчев
8 Иван Вазов Гео Милев Гео Милев
9 Дианабад Борово Дианабад
10 Гео Милев Дианабад Изгрев

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини