Отидете към основна версия

7 712 26

Накъде с цените на жилищата през 2017 г.

  • жилища-
  • цени-
  • търсене-
  • квартали
Снимка: М. Богданова ©

По-малко ще поскъпнат жилищата през настоящата година в сравнение с 2016 г., прогнозират експерти. Дали това обаче ще се отнася и за ТОП 10 на най-предпочитаните от клиентите столични квартали за покупка на имоти?

И докато в столицата и големите градове стойността на квадратен метър жилищна площ върви нагоре, то в най-големия зимен ваканционен комплекс, тенденцията е обратна, а причината за слабото търсене е лошото управление.

В световен мащаб стана ясно, че с най-бързи темпове поскъпват жилищата в китайските градове. Очевидно мерките за охлаждане на пазара не работят, или поне така е било през третото тримесечие на 2016 г.

Лошо управление гони купувачите на имотите в Банско

В разгара на зимния сезон брокери на недвижими имоти в Банско отчитат силен спад в търсенето, съответно броя покупки на ваканционни имоти. Причината, според тях, се крие не толкова в кризата, колкото в лошото управление на предлаганите недвижимости.

Още

Градовете с най-силно поскъпване на имотите

Китайските градове доминират в класацията по темпа на поскъпване на жилищата през третото тримесечие на текущата година. На първо място е град Нанкин, където увеличението е 42.9% на годишна база.

Още

Инж. Перфанова: Цените на имотите започнаха да се укротяват

Средно с 10% са се повишили цените на недвижимите имоти в България за отминаващата година, посочват анализатори. Дали тези бързи темпове на ръст ще продължат и през 2017-а?

Още

ТОП 10 на най-търсените квартали за покупка на жилище

Локацията е един от най-важните фактора при покупката на жилище. Дори понякога цената да е по-висока от бюджета, който е определил купувачът, то той е готов да направи компромис с големината на жилището.

Още

Китай създава мега град за 36 млрд. USD

Китай одобри план за изграждането на железопътна мрежа на стойност 36 млрд. USD. Целта й е да подобри връзката между Пекин, Тиензин и Хъбей и по този начин да интегрира трите града в един мегаполис.

Още

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини