Last news in Fakti

1 Януари, 2017 16:17 7 711 26

Накъде с цените на жилищата през 2017 г.

  • жилища-
  • цени-
  • търсене-
  • квартали
Накъде с цените на жилищата през 2017 г. - 1
Снимка: М. Богданова ©

По-малко ще поскъпнат жилищата през настоящата година в сравнение с 2016 г., прогнозират експерти. Дали това обаче ще се отнася и за ТОП 10 на най-предпочитаните от клиентите столични квартали за покупка на имоти?

И докато в столицата и големите градове стойността на квадратен метър жилищна площ върви нагоре, то в най-големия зимен ваканционен комплекс, тенденцията е обратна, а причината за слабото търсене е лошото управление.

В световен мащаб стана ясно, че с най-бързи темпове поскъпват жилищата в китайските градове. Очевидно мерките за охлаждане на пазара не работят, или поне така е било през третото тримесечие на 2016 г.

Лошо управление гони купувачите на имотите в Банско

В разгара на зимния сезон брокери на недвижими имоти в Банско отчитат силен спад в търсенето, съответно броя покупки на ваканционни имоти. Причината, според тях, се крие не толкова в кризата, колкото в лошото управление на предлаганите недвижимости.

Още

Градовете с най-силно поскъпване на имотите

Китайските градове доминират в класацията по темпа на поскъпване на жилищата през третото тримесечие на текущата година. На първо място е град Нанкин, където увеличението е 42.9% на годишна база.

Още

Инж. Перфанова: Цените на имотите започнаха да се укротяват

Средно с 10% са се повишили цените на недвижимите имоти в България за отминаващата година, посочват анализатори. Дали тези бързи темпове на ръст ще продължат и през 2017-а?

Още

ТОП 10 на най-търсените квартали за покупка на жилище

Локацията е един от най-важните фактора при покупката на жилище. Дори понякога цената да е по-висока от бюджета, който е определил купувачът, то той е готов да направи компромис с големината на жилището.

Още

Китай създава мега град за 36 млрд. USD

Китай одобри план за изграждането на железопътна мрежа на стойност 36 млрд. USD. Целта й е да подобри връзката между Пекин, Тиензин и Хъбей и по този начин да интегрира трите града в един мегаполис.

Още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 696969

    13 2 Отговор
    Само брокера държи цената да не падна.Пазарете се смело бизнеса не чака никои. Инициятивата трябва винаги да е ваша. Било то и звънене по вратите на комшиите. Или говорене със строителите на обекта.

    Коментиран от #9

  • 2 no name no face no number

    13 2 Отговор
    Къде повече нагоре???? Тва е България алоо. При тези цени търсени от продавачите разбира се съмнавам седа са реални бих си купил жилище в Испания Гърция Германия или Италия . Ко да правя с тези цени в Бг когато там има по изгодни оферти и по високо качество и живота лекичко е по добър.

    Коментиран от #7, #11

  • 3 гост

    13 0 Отговор
    Нека всички брокита си купят по един хапартамент, с кредит от банка по избор. Ще го отдадете под наем и след няколко години ще си го продадете на далавера. Нали във всички статии очаквате постоянно увеличение на имотите? Ето го идеалния шанс за вас :)
  • 4 Софиянец кореняк

    11 0 Отговор
    Брокерите са нагли,защо в 21 век ги има те не носят никаква отговорност нагли са аз лично давах апартамент под наем в София изрично написах в интернет обявата без посредник те още ми звънят повече от година аз вече ги псувам това за което те взимат пари от двете страни по една сделка могат сами да си го направи всеки регистърът е публичен притежава вече могат да се внасят по сметка на нотариус и той после ви ги превежда,всичко това може да ви го направи адвокат за много по малко пари не се занимавай те с тези

    Коментиран от #8

  • 5 Софиянец кореняк

    6 0 Отговор
    Съгласен съм с 696969,но брокерите ги интересува само да се сключи сделка,да си вземат парите хич не ги интересува,твоята цена
  • 6 rambo

    1 3 Отговор
    696969, добре, ама аз продавам и слагам цена която се вижда и е достъпна за всички. Ако някой дойде да ми се пазари може да очаква отстъпка в разумни граници, иначе като му е скъпо чий го дири да идва да купува. И какво като звънне на съседите, могат да му кажат колко сртува моя имот ли, напротив ще чуе истината и те ли ще му направят отстъпка?
  • 7 gost

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Да,трябва постепенно да се приближаваме към EU стандартите. А на който не му харесват цените, да си построи или да си купи в по-долу изброените държави.Ха-ха. Има и ниски цени в някое погранично селце. Само информативно, че в Германия-Мюнхен цените са в ПЪТИ по-високи.
  • 8 Bossman

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец кореняк":

    А ти не си ли нагъл да даваш апартамент с обзавеждане от времето на прабаба ти?Хората гледат и не вярват на очите си,как може да има толкова стиснат наемодател.
  • 9 Bossman

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "696969":

    Докато се пазариш и обикаляш като бесен по стълбите да звъниш на хората,аз отдавна да съм продал апартамента.А ти си звъни,както се казва луд умора няма.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Bossman":

    Нищо не можеш да продадеш бързо броко, и не се прави на голямата работа. Единственото което можеш да направиш е да пуснеш обява на по висока цена защото твоята комисионна е отгоре.

    Коментиран от #12

  • 11 Bossman

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Цената на един апартамент се определя от квартала.Колкото локацията на апартамента е по-към центъра,толкова цената му е по-висока.Много ти се иска да купиш за жълти стотинки хубав апартамент на пъпа на София.Освен това сравняваш цените тук и в Испания и Гърция.В тези страни в момента има доста голяма икономическа криза.Също има много изоставени къщи.Имам съсед,който беше принуден да си продаде апартамента в гр.Паленсия защото не успя да си намери нова работа.Затова най-добре иди поживей в някоя от тези държави и тогава говори и сравнявай.
  • 12 Bossman

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Всичко зависи от обявената цена и от местоположението на имота.Ако е по-ниска цената от обявените други апартаменти в района,то твоя апартамент ще се продаде бързо.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Bossman":

    Прав си, разбира се че зависи от цената!!! По ниската цена от обявените други апартаменти в района, прави имота по привлекателен и по продаваем разбира се. А сега ВЪПРОС: Ако махнем твоите 3% от купувача и пак твоите 3% от продавача, цената ще повиши или понижи???

    Коментиран от #14

  • 14 Bossman

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Тези пари се компенсират от твоето спестеното време по намиране на подходящ имот,проверки за тежести и т.н.Няма да пиша всеки път едно и също.Освен това незабравяй,че освен теб и други купувачи търсят такова жилище каквото и ти.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Bossman":

    Ами точно, недей да пишеш едно и също и да си придаваш важности и видиш ли, колко много зависят нещата от брокерите и колко много сте необходими и ................... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
    Удостоверение за тежести + скица + данъчна оценка = 100лева (и толкова няма). Като време е 2 пъти по два часа, максимум дори да има опашка. Нотариалния акт си го изготвя нотариуса, също и проверка на имота в момента на сделката !!!!
    Един адвокат за 100лв на ден ще ми свърши много по полезна работа от теб!!! ТИ, който държиш на всяка цена да има сделка, независимо дали всичко е изрядно, САМО ЗА ДА СИ ЛАПНЕШ КОМИСИОНЧЕТО ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.
    Всички обяви са в сайтовете, всеки купувач отива и гледа, с теб или без все тая, само ЦЕНАТА Е РАЗЛИЧНА. Ако смяташ че твоите ''услуги'' струват 6% от цената, (дори и повече понякога) много си се надценил. Не вярвам да има някой които си ''обслужил'' (разбирай: приклещил с ексклузивен договор), който да не те псува след сделката. ПРИЯТЕН ЛОВ НА БАЛЪЦИ Г-н ''ПРОФЕСИОНАЛИСТ''

    Коментиран от #16

  • 16 Bossman

    0 9 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Не бъди толкова сигурен,че не съм от полза на клиента.Според изискванията на клиента-местоположение на апартамента,етаж,вид строителство и т.н.намирам това което се търси,изваждам всички документи.Ползвам адвокат,който никак не е случаен човек.Така че при мен си изпипвам нещата.Такива като теб нямат шанс пред мен !!!Имам клиенти,които от 20 години работят само с мен.Колкото и да се пънеш не вървиш

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Bossman":

    Да се пъна за какво? Нито нещо ми трябва, нито бих използвал ''услугите на професионалисти'' като теб. Приказки от 1001 нощ и аз мога да ти разказвам колкото искаш :)) Хайде със здраве, легни си рано, че утре току виж ти се обадил някой клиент от преди 20 години :)))

    Коментиран от #18

  • 18 Bossman

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ако искаш ползваш,ако не искаш недей.Не съм опрял до теб.
  • 19 Петко

    7 0 Отговор
    Bossman, само по името ти си личи че си комплексар (вероятно с малка...), но като гледам как пишеш и какво мислене имаш..... Дано по-малко хора като теб да излизат от там от където си изпълзяли!

    Коментиран от #20

  • 20 Bossman

    0 5 Отговор

    До коментар #19 от "Петко":

    Петко,а такива като теб,които идват от селца и паланки наводниха София и големите градове.Нито умеят да си плащат навреме наема,че и понякога завличат собствениците с неплатени сметки.По-добре си остани в селската кръчма и пий със своите събратя.

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Bossman":

    Ако ги няма хората от селата, които да купят нещо, ще умреш от глад. Кой ще ти движи умрелия пазар? Кого ще будалкаш да купува и отдава под наем с цел ''инвестиция'' кой ще нареждаш да ти тегли кредити на ''ниска'' лихва? От кой ще прибираш % за наем ?
    Обади ли ти се клиента от преди 20 години? :)))))
    Ти на кое точно си ''Boss'' и знаеш ли тази думичка какво означава?

    Коментиран от #22

  • 22 Bossman

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Хората от селата купуват най-вече евтини къщи около София понеже идват с малко парички.Виж да наемат нещо в града е по техните възможности.В момента има и голямо търсене на малки жилища и трябва да ти кажа че вече реализирах няколко сделки за твой ужас.

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Bossman":

    Само да попитам, след като(ако изобщо е така) ''реализира сделките'' колко м..ни ти теглиха??
    И защо за мой ужас? Недей така че се изплаших и чак взех да ти завиждам :))))))))))) Нищо професионално не намирам в твоята ''работа'' просто си в очакване на поредния балък. Може пък утре да ти звънне 20 годишния ти клиент ;)

    Коментиран от #24

  • 24 Bossman

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Не ми теглиха нищо,защото всички бяха доволни.Изгодно намерих наематели за гарсониера в ж.к.Младост за 300 лв.Това е един от най-търсените за наемане квартали и предлагане на гарсониери почти няма.Наемодателя от много години ми се доверява само на моята преценка кой да настаня в неговото жилище.И да ми звънне някой друг стар клиент му намеря това което търси.
  • 25 Потърпевш

    7 0 Отговор
    Bossmana хайде няма нужда от тебе. От всички звена по веригата ти си излишен
  • 26 Petir

    1 0 Отговор
    Abe kvo se sravnqvate s kitay mitay germaniya ala bala tova e bilgariya bilgariya s trista leva zaplata tezi ceni na jilistata zagubena dirjava