Отидете към основна версия

2 496 4

Хотели, построени от странен материал

  • хотел-
  • дизайн-
  • строителство

Уникален хотел отвори врати на една от най-известните туристически дестинации в света – остров Пукет (Тайланд). Хотелските стаи буквално са „потънали” сред зеленината. Построени са в пълен синхрон с околната среда. За това до голяма степен допринася използваният основен материал – бамбукът. Всички сгради разполагат с гледка към Андамско море, благодарение на което посетителите се чувстват като в рая.

Компанията Space Architects и Pisud Design Company отлично са се справили с изграждането на комплекса Keemala Eco Resort. Разработвайки проекта, архитектите са се вдъхновявали от легендата за четирите измислени клана, които са се заселили на острова преди векове и всеки от тях е създал община. Философията им е била да уважение един към други и към природата.

Именно поради тази причина курортният комплекс е разделен на четири части. Във всяка от тях хотелските стаи, представляващи малки къщички, са решени в различен архитектурен стил. Някои стаи са разположени на земята, а други наподобяват птичи гнезда или пашкули, намиращи се на клоните на дърветата. Основният строителен материал, който е използван е бамбукът.

Уникален е и интериорът на всяка от стаите. Тапицирани мебели, неутрална дървесина и камък, който създава усещане за непосредствената близост до природата. Всяка стая разполага с открит басейн.

На разположение на гостите на хотела е ресторант, в който се предлагат местни ястия. Продуктите за тях се доставят от органична градина към комплекса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини