Отидете към основна версия

2 930 3

Руснаците се завърнаха на световната имотна сцена

  • руснаци-
  • инвестиции-
  • европа
Снимка: Shutterstock

Двойно повече интерес към придобиването на имоти зад граница от страна на руснаци се наблюдава през първите 10 месеца на текущата година в сравнение със същия период на миналата, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Близо шест пъти е нараснал интересът от страна на братушките към придобиването на готов бизнес в Европа, а също така и съучастие в инвестиционни проекти.

Германия и Италия остават сред най-популярните дестинации. Третата позиция е за Кипър, която наскоро промени политиката си за придобиване на гражданство. През 2016 г. не повече от 15% от запитванията за покупка на търговски имоти са били от страна на руснаци, а през текущата година техният дял е нараснал до 32%, като бюджетът се е увеличил от 2 до 50 млн. EUR.

Великобритания остава на четвърто място по привлекателност сред руските предприемачи. Акцентът продължава да е Лондон, както и апартаменти около висши учебни заведения. Последните се придобиват не само, защото децата са приети в престижни британски университети, но също така и за отдаване под наем, тъй като доходността е доста висока.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини