17 Август, 2017 15:37 2 928 3

Руснаците се насочиха към нов имотен сегмент

  • руснаци-
  • инвестиции-
  • сегмент-
  • магазини
Руснаците се насочиха към нов имотен сегмент - 1
Снимка: Shutterstock

Ако допреди няколко години интересът на руските купувачи беше насочен към придобиването на луксозни имоти из цяла Европа, то днес фокусът им е съсредоточен върху търговски площи на Стария континент. Купувах се имоти тип retail box с големина на помещенията между 500-2500 кв.м. Сделките се реализират най-вече в Германия и Австрия. Причината за избора именно на тези две държави е високата доходност на въпросния тип имоти. Разположени на изходите на града и на места със силен автомобилен трафик тези магазини носят добра печалба на собствениците им.

Анализатори отбелязват, че ако доскоро руснаците са влагали пари в покупката на жилищни имоти от луксозния сегмент, то днес те намират търговския сегмент по-рентабилен за инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    14 6 Отговор
    Как ще купуват,те нямат пари,нали имат санкции и трябва да са бедни?

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Eee":

    Кои са тия "ТЕ"-руските олигарси дето са 1-2% от населението, или руските мужици,представляващи 98%?А иначе на практика ОЛИГАРСИТЕ КУПУВАТ СЪС СПЕЧЕЛЕНИТЕ ЧРЕЗ ЖЕСТОКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА МУЖИЦИТЕ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    В БЪЛГАРИЯ на кого принадлежат Технополис,Техномаркет,Практикер,Те Макс,Кауфланд,Била, Лидъл и други, да не са на обикновенния БЪЛГАРИН ? НА ОЛИГАРСИ НО НЕ РУСКИ !!! За едни може а за други не, така ли да го разбераме ?