Last news in Fakti

20 Ноември, 2017 14:37 2 908 3

Руснаците се завърнаха на световната имотна сцена

  • руснаци-
  • инвестиции-
  • европа
Руснаците се завърнаха на световната имотна сцена - 1
Снимка: Shutterstock

Двойно повече интерес към придобиването на имоти зад граница от страна на руснаци се наблюдава през първите 10 месеца на текущата година в сравнение със същия период на миналата, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Близо шест пъти е нараснал интересът от страна на братушките към придобиването на готов бизнес в Европа, а също така и съучастие в инвестиционни проекти.

Германия и Италия остават сред най-популярните дестинации. Третата позиция е за Кипър, която наскоро промени политиката си за придобиване на гражданство. През 2016 г. не повече от 15% от запитванията за покупка на търговски имоти са били от страна на руснаци, а през текущата година техният дял е нараснал до 32%, като бюджетът се е увеличил от 2 до 50 млн. EUR.

Великобритания остава на четвърто място по привлекателност сред руските предприемачи. Акцентът продължава да е Лондон, както и апартаменти около висши учебни заведения. Последните се придобиват не само, защото децата са приети в престижни британски университети, но също така и за отдаване под наем, тъй като доходността е доста висока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ултра

    1 2 Отговор
    Е, и?!? Нас какво ни засяга всичко това?!?
  • 2 от умни по умни Сса бившите чл на БКП

    8 2 Отговор
    Англия,Германия,Италия.. ги искат и ги пускат да купуват,търгуват с тях само Бойковата власт ще воюва с Русия.На мен ми идва в повече и не разбирам къде се раждат тия мисли,в чия умна глава или само четат факсове от Вашингтон.
  • 3 Патриот

    0 0 Отговор
    Така е, когато ядеш плъхове? Тия пари от къде мислите, ч ас дошли?
    А ние телешко, свинско, агнешко. Така е обаче в хайлайфа на Европа.
    Горките сиромаси сега ще трябва да се чудят къде да си изхарчат парите.
    А пък ние богатите з развиваща се и просперираща България цял живот една панелка изплащаме и ако успеем да я санираме е постижение.