Отидете към основна версия

10 159 9

Район с над 50 имота на цена над 300 000 EUR

  • imot.bg-
  • докторска градина-
  • жилища-
  • предлагане

Няколко са местата в София, в които се изпитва хроничен недостиг на недвижими имоти, в частност на жилища. Най-честата причина клиентите да не успяват да си купят имот е, че на въпросните места няма парцели за застрояване, а в повечето случаи голяма част от наличните жилища вече са сменили собственика си през последните 10-15 години и няма логика новите собственици да ги продават, особено като се отчете фактът, че цените не растат с много бързи темпове. Другото, характерно за тези места е, че това, което се предлага е на доста по-високи цени от аналогични имоти в съседни квартали.

Типичен пример за подобна ситуация е районът около Докторски паметник. Там към момента се оферират едва 130 апартамента, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. От тях близо 50 имота са с офертна цена над 300 000 EUR. Повечето от тях са три- и четиристайни. Така например, жилище с 4 стаи и разгъната застроена площ от 182 кв.м може да се купи срещу 375 000 EUR. Имотът се намира на третия етаж в 4-енажна постройка от 1949 г. в близост до посолството на Испания. Той е ремонтиран и напълно обзаведен. Сред най-скъпите предложения е многостаен апартамент с площ 186 кв.м. Намира се на ул. „Шипка” в сграда построена през 1928 г. Към момента той е със статут на търговска площ. В него е разположено масажно студио и може да бъде купен заедно с бизнеса.

Ако досега преобладаващата част от купувачите бяха хора заемащи управленски позиции на средно и високо ниво, то все по-често се появяват клиенти, които купуват с цел спасяване на спестяванията си, коментират анализатори. Най-често след като придобият луксозният имот го отдават под наем на посолство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини