Отидете към основна версия

3 157 9

Народ, който не иска чужденци за съседи

  • чехия-
  • съседи-
  • жилище
Снимка: Shutterstock

Трите най-важни фактора при избор на жилище са локация, локация и пак локация. Цената също играе ключова роля при избор на дом. Оказва се обаче, че има и други важни фактори, които са определящи при покупката на жилище. Така например, 31% от чехите не искат да имат за съседи хора с различен от техния цвят на кожата, сочи проучване на Центъра за обществено мнение. 29% не биха живели с чужденци, а 18% - с хора, които изповядват различна от тяхната вяра. Особена неприязън чехите имат към ромите.

Негативно отношение съществува и към хомосексуалистите – 19% не искат такива хора за съседи. С богаташи и бедняци на една площадка не желаят да живеят съответно 10% и 7% от анкетираните. Крайно негативно чехите се отнасят към криминално проявените лица и наркоманите: 87% не желаят да живеят с наркомани, а 73% - с алкохолици, както и 72% с престъпници.

Наскоро ООН препоръча на Чехия по-усилено да започне да се бори с ислямофобията, расизма, ксенофобията, по-добре да се държи с ромите и да обърне специално внимание на равенството между половете. Правителствата на редица държави, сред които САЩ и Израел, препоръчват на чешкото правителство да засили борбата с престъпността, особено тази, която има расов и интернационален характер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини