Last news in Fakti

10 Април, 2018 09:37 3 148 9

Народ, който не иска чужденци за съседи

  • чехия-
  • съседи-
  • жилище
Народ, който не иска чужденци за съседи - 1
Снимка: Shutterstock

Трите най-важни фактора при избор на жилище са локация, локация и пак локация. Цената също играе ключова роля при избор на дом. Оказва се обаче, че има и други важни фактори, които са определящи при покупката на жилище. Така например, 31% от чехите не искат да имат за съседи хора с различен от техния цвят на кожата, сочи проучване на Центъра за обществено мнение. 29% не биха живели с чужденци, а 18% - с хора, които изповядват различна от тяхната вяра. Особена неприязън чехите имат към ромите.

Негативно отношение съществува и към хомосексуалистите – 19% не искат такива хора за съседи. С богаташи и бедняци на една площадка не желаят да живеят съответно 10% и 7% от анкетираните. Крайно негативно чехите се отнасят към криминално проявените лица и наркоманите: 87% не желаят да живеят с наркомани, а 73% - с алкохолици, както и 72% с престъпници.

Наскоро ООН препоръча на Чехия по-усилено да започне да се бори с ислямофобията, расизма, ксенофобията, по-добре да се държи с ромите и да обърне специално внимание на равенството между половете. Правителствата на редица държави, сред които САЩ и Израел, препоръчват на чешкото правителство да засили борбата с престъпността, особено тази, която има расов и интернационален характер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    53 1 Отговор
    че тук кой иска цигани за комшии бе чехите били 31% че ние сме 81% нежелаещите на събителстват с мангустите и какво не само живеем с тях ами им плащаме даже за да живеем с тях и това ако не е наказание към народа здраве му кажи стига с тия толерантности всеки трябва да си живее според етноса нетрябва да се смесваме с другата паплач виждате ли какво става с европа последните години от любов към човекоподобните хиляди хора стардат и ще страдат за цял живот защото тия примати са отнели техни близки хора!!!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зорлем

    31 0 Отговор
    Хм, малко цинично звучи ООН да "дава наклон" на чехите кого да харесват за съседи и кого не, ама нали е модерно да борим всякакви "несправедливости" из нормалните европейски държави...

    Коментиран от #7

  • 4 123

    30 0 Отговор
    Абе това ООН да не са някаква нова джендър организация под прикритие?
  • 5 ДДД

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    81 %?
    ади виж це ните на апартаментите до махалата
    или там хората не искат много пари нещо
    виж 100 % иди ела
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 niki

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зорлем":

    Циганин и Българин си купили апартаменти врата до врата.
    Току-що се нанесли и циганина разправя на българина:
    - Абе комшо, знаеш ли че твоят апартамент е два пъти по-евтинб от моя?
    - Как така? - отговаря българинът.
    - Ами аз не живея до циганин!
  • 8 Юююбряяяяя

    4 1 Отговор
    Да ама чехите са файн а ни сме си тъпи дупедавци и затова още ще патим от тоя фашистки ЕС!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.