20 Септември, 2018 15:12 1 598 1

Улесняват правилата за строеж в Чехия

  • чехия-
  • строителство-
  • инвеститор-
  • условия-
  • закон
Улесняват правилата за строеж в Чехия - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Чехия разглежда законови промени, които ще спомогнат за по-бързото получаване на разрешение за строеж. Това, от своя страна, ще позволи да се намали дефицитът при жилищата, като се ускори строителството на нови такива. Косвено промяната ще окаже влияние и върху цените на апартаментите.

Към днешна дата предприемачът, за да започне изграждането на нова сграда, трябва да попълни десетки документи. Процесът често отнема няколко години, припомня изданието Prague Daily Monitor. В случай, че промените бъдат приети, броят на съгласуванията ще се сведе до ... 1 брой, а разглеждането на молбата на инвеститора ще се намали до 1 година.

Ситуацията на пазара на недвижими имоти в Чехия към днешна дата е такава, че жилищата са все по-малко достъпни. Дефицитът в предложенията ново строителство е голям и принуждава купувачите да търсят алтернативни варианти на вторичния пазар. Последното стимулира поскъпването на имотите от стария жилищен фонд.

На фона на тази картина Централната банка на Чехия въвежда нови ограничения при отпускането на ипотечни заеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю

    0 0 Отговор
    И аз искам да строя в Чехия.