Отидете към основна версия

2 292 4

Албания открива ново летище

  • албания-
  • летище-
  • инфраструктура
Снимка: Shutterstock

Очаква се още през есента на тази година строящото се летище в албанския град Кукъс да посрещне първите пътници. Аеропортът ще обслужва вътрешни полети и ще се ползва и от нискотарифните авиокомпании. Целта на властите е да облекчат предвижването на туристите на територията на Албания, а също така и на местното население. Същевременно това ще помага да се развиват едни от най-слабо развитите икономически региони.

Същевременно се подготвя първа копка на малко летище в южния албански град Саранда, както и във Вльора. Последното ще бъде изградено изцяло с помощта на частни инвестиции.

В същото време в балканската страна беше поставено началото на реализиране на голям инфраструктурен проект. Той ще опрости пътешествията на морските туристи по цял свят. Става дума за изграждане на пристанище на стойност 5 млрд. USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Възраждането на един имотен пазар

    Прогнозите на анализатори, че цените на имотите в Тирана ще започнат да вървят нагоре още в началото на текущата година, се оправдаха. Така например, ...
    05.03.2018
    3 477
    2
  • Имотите в Албания още по-търсени

    Евтините ипотечни заеми и ниските цени правят пазара на недвижими имоти в Албания още по-привлекателен през тази година. Лихвените нива по жилищните к ...
    25.09.2017
    3 316
    1