Отидете към основна версия

4 093 2

Жилища само за стопани на кучета

  • жилища-
  • собственици-
  • кучета-
  • дания
Снимка: Shutterstock

Дания ще е държавата, в която ще се появят сгради, чийто жилища ще са предназначени само за хора, които имат кучета. Идеята е на местния предприемач Нилс Мартин Виуф. „Много хора с кучета се измориха от непрекъснатите откази на собствениците да отдадат имота си под наем на такъв тип клиенти. Целта ни е да задоволим потребностите им. Много от тях се чувстват самотни”, казва Виуф.

Сградата, която ще разполага с 18 апартамента, ще се казва Hundehuset, което означава „Къщата на кучето”. Целта е под неговия покрив да се съберат собственици с общи интереси. Датският клуб на собствениците на кучета, която е най-голямата асоциация на притежатели на четириноги, смята че това е вдъхновяващ и иновативен проект.

Всеки, който иска да купи или наеме някое от 18-те жилища, първо ще трябва да дойде при инвеститора с кучето си. „Искаме домашните любимци да не са над 45 кг. Затова и не сме склонни да отдаваме под наем жилищата си на притежатели на много големи кучета, но ако те са малки, то ние дори сме склонни да отдаваме имотите и на собственик с няколко на брой четириноги”, пояснява Виуф.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини