Отидете към основна версия

4 517 7

Близо 40% от имотите се продават с отстъпка

  • лондон-
  • цени-
  • жилища-
  • великобритания

Причината е неопределеността около Брекзит

Снимка: Shutterstock

Собствениците на имоти в Лондон се опитват по-бързо да ги продадат, сочи проучване на UBS Investment Bank. Причината е, че два от пет имота се продават на по-ниски от офертните цени. Преди две години едва 20% от жилищата на пазара са се продавали по занижени стойности.

Днешната активност на продавачите във Великобритания е в резултат на неопределеността около Брекзит, която понижи покупателната способност през последните месеци. Размерът на отстъпката е 2.6%. Най-високи те са за недвижимостите разположени в престижните лондонски квартали. Така например, в Кенсингтън и Челси средната отстъпка е в рамките на 4%.

„Лондонският пазар на жилища остава стабилен, макар и с признаци на подобрение. Негативните фактори са ниска достъпност, силно предлагане, особено в луксозните райони, многобройните промени в таксите по прехвърляне на имоти”, посочват от UBS Investment Bank.

Процесът на продажба на жилища към края на 2018 г. отнема двойно повече време, отколкото през 2016-а. Средно един имот седи на пазара 128 дни, а преди две години са били 77 дни.

Все по-висок процент от жителите на Лондон, които са решили да имат собствен дом, купуват такъв извън границите на британската столица. През 2018 г. в Лондон са продадени имоти на обща стойност от 38 млрд. USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини