Last news in Fakti

3 Март, 2019 09:37 4 868 3

Лондон: Двойно поскъпване на имотите за 10 години

  • лондон-
  • великобритания-
  • цени-
  • имоти

Най-силен ръст на цените има в съседните на центъра квартали

Лондон: Двойно поскъпване на имотите за 10 години - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от факта, че в момента Брекзит води до поевтиняване на недвижимите имоти, Лондон заема една от челните позиции по ръст на цените на жилищата за последните 10 години, сочи проучване на компанията Benham and Reeves. След края на рецесията през 2009 г. цените на имотите в британската столица са се повишили с 86%, средно до 627 140 USD, съобщава Mansion Global.

Кварталите, разположени в съседство на центъра на Лондон стимулират ръста. Там недвижимостите са поскъпнали с 94% в сравнение с 88% в по-отдалените квартали.

В страната поскъпването е около 45%, като цените варират от 305 820 USD до 211 580 USD. „Независимо от намаляването на чуждестранните инвеститори във връзка с Брекзит, Лондон остава опората на британския имотен пазар както за местните, така и за чуждестранните купувачи. Наблюдава се и ръст на гражданите от ЕС, които купуват имоти на Острова. Техният процент се е увеличил от 10% през 2015-а до 14% през 2018-а”, казва Марк фон Грундер, директор на Benham and Reeves. Прогнозите му са, че пазарът в Лондон само ще поскъпва. Според него цената на имот там ще достигне 5.3 млн. USD през далечната 2052 г.

Извън Лондон притегателни инвестиционни центрове за предприемачите са източната и югоизточната част на Англия. Там е регистрирано и най-високото поскъпване за последното десетилетие, съответно 69% и 62%. Единствено в Северна Ирландия цените все още не са се възстановили. Те са с 5% по-ниски от докризисния период.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кошчей безсмъртни

    6 0 Отговор
    Бря,бря ето кой ми е взел кристалната топка, а аз мислех, че съм прекалил с водката.

    Коментиран от #2

  • 2 Путин

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "кошчей безсмъртни":

    Аз наръсих целия град с Новичок и гедайте къде хвръкнаха цените...
  • 3 ВАНКАТА

    1 0 Отговор
    Така си е.А тук се спукват да ни убеждават, че имало имотни балони.
    В София 1кв.м. наем 5 евро, в Лондон 30 евро