Отидете към основна версия

2 837 4

Първият подводен ресторант в Европа (СНИМКИ)

  • ресторант-
  • норвегия-
  • подводен

Той се намира в Норвегия

Ресторантът Under е дело на архитектурното бюро Snøhetta. Разположен е на 5 метра под водата и се намира буквално на морското дъно. Сградата е дълга 34 метра, като 10 метра от нея „стърчат” над морската повърхност. Намира се в южната част на страната в близост до село Болю.

Клиенти на ресторанта могат да бъдат не само любителите на морската храна, но и тези, които искат да изучават флората и фауната в тази част на Северно море. Заведението буквално е база за редица научни центрове, включително и Норвежкия институт за биоикономични изследвания (NIBIO).

В интериора е използвана много дървесина. Основно дъб, който има специално покритие, което променя цвета на дървесината по време на залез – розов, коралов, синьо-зелен, тъмно син. Залата за хранене, до която се стига по оригинална стълба, е предвидена за 40 души. Разполага с огромен панорамен прозорец, от който се разкрива уникална гледка към подводния свят. Залата разполага с 380 малки лампички, които придават приглушена светлина на помещението.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини