Last news in Fakti

24 Март, 2019 09:37 2 821 4

Първият подводен ресторант в Европа (СНИМКИ)

  • ресторант-
  • норвегия-
  • подводен

Той се намира в Норвегия

Ресторантът Under е дело на архитектурното бюро Snøhetta. Разположен е на 5 метра под водата и се намира буквално на морското дъно. Сградата е дълга 34 метра, като 10 метра от нея „стърчат” над морската повърхност. Намира се в южната част на страната в близост до село Болю.

Клиенти на ресторанта могат да бъдат не само любителите на морската храна, но и тези, които искат да изучават флората и фауната в тази част на Северно море. Заведението буквално е база за редица научни центрове, включително и Норвежкия институт за биоикономични изследвания (NIBIO).

В интериора е използвана много дървесина. Основно дъб, който има специално покритие, което променя цвета на дървесината по време на залез – розов, коралов, синьо-зелен, тъмно син. Залата за хранене, до която се стига по оригинална стълба, е предвидена за 40 души. Разполага с огромен панорамен прозорец, от който се разкрива уникална гледка към подводния свят. Залата разполага с 380 малки лампички, които придават приглушена светлина на помещението.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guðmundsson

    3 9 Отговор
    Само на 5 метра дълбочина нищо не е. 50 да бяха друго щеше да е.
  • 2 Боко оберкелнера

    4 9 Отговор
    Място за отмора на заслужили герберасти !
  • 3 От кочинат

    3 4 Отговор
    А в Русия кога?
  • 4 Валя атеиста

    2 1 Отговор
    Чревоугодниците първи ще го посетят...!!