Отидете към основна версия

2 377 3

Москва: Наемът на всяко 10-то луксозно жилище е завишен

  • москва-
  • русия-
  • жилища-
  • лукс-
  • наем

Професионалните инвеститори са основният конкурент на обикновения наемодател

Снимка: Shutterstock

Всяко десето луксозно жилище в Москва, което се отдава под наем, е надценено. Най-често наемите в сегмента са в ценовия диапазон между 2000 и 4000 EUR на месец, сочат данните на консултантската компания Kalinka Group. Често обаче собствениците на подобни имоти не се съобразяват с реалната стойност на имота си и не правят отстъпки на потенциалните наематели.

Неликвидни апартаменти се наблюдават и при луксозните имоти. Практиката показва, че в повечето случаи собствениците им дълго време са живели в тях, направили са скъп ремонт преди време, но сега, когато са решили да отдадат имота под наем не могат да разберат, че е необходимо ново реновиране.

Жилищата, които се отдават под наем на по-висока от реалната стойност, може да чакат с години наемател. На пазара се появяват обаче и инвеститори. Те детайлно проучват районите, в които да купят апартамент с цел инвестиция. След това го ремонтират. Обявяват го за наем на малко над реалната цена и успяват бързо да намерят клиенти. Това прави доста трудна задачата на непрофесионалистите, които искат също да печелят от рентиерство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини