29 Януари, 2019 09:37 10 016 20

Строят се все по-малко панелки в Москва

  • москва-
  • панелки-
  • строеж-
  • търсене-
  • предлагане

Новопостроените са с по-добро вътрешно разпределение

Строят се все по-малко панелки в Москва - 1
Снимка: Shutterstock

Все по-малко панелни жилища се строят в Москва. Само в рамките на една година предложенията са намалели с 214 000 кв.м, до 51 000 кв.м. През 2018 г. най-евтините новопостроени панелки активно са се продавали като заедно с това е растяла и цената. Към края на миналата година средната стойност на квадратен метър е била 115 800 руски рубли, което е с 4% повече в сравнение с преди 12 месеца.

В началото на тази година новите панелни апартаменти в старите граници на руската столица остават едва 2.4% от предложенията на пазара. Те са разположени главно в югоизточната част на града, в района на Некрасовк.

Спадът в предлагането се дължи не само на активността на купувачите, но и поради факта, че типовите панелки постепенно излизат от пазара. Те биват измествани от нови по-добри панелки, които спокойно се причисляват към „комфортен лукс”. Характеризират се с естетически облик и богата палитра от интериорни решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха

    21 13 Отговор
    В техните панелки на минус 20 през зимата хората отварят прозорци от жега. А интригата им като вашите холове.
  • 3 Хахаха

    5 11 Отговор
    Интригата, не интригата.
  • 4 ffssfs

    8 4 Отговор
    Около 1500 евро в много скъп град а тук?

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "ffssfs":

    и до Москва стигна дългата ръка на нашите алчни брокери, строители и банки - надуха и там нов имотен балон, който всеки момент ще каже пук и тогава ще си купя една 2стайка за 1 рубла. От 2016 го чакам това и все остава за следващата година, нейсе

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Jo hustan

    10 9 Отговор
    Върти ги,сучи ги,комунисти ще,пак панелки.
  • 7 ffssfs

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    малуума в град с население повече от България НОВИТЕ ЕПК СА 1500 евро тук 45-50 годишни панелни са по 1300-1400! не всички схващат като теб :)

    Коментиран от #8

  • 8 ало разбирачи

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "ffssfs":

    къде бе брокерче видя такива цени 1500 евро за епк - сънуваш май пак. Аз Декември си купих панелка 3 стайна в Гоце Делчев за 820 евро сменена дограма

    Коментиран от #11

  • 9 Изчакващ

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Аз не съм много умен купувач и затова сега бързам да купувам, тъй като съборетината за 30000 евро догодина ще е 50000 евро, а по-следващата година вече ще е 70000 евро.
    А сега е изгодно, нищо, че ще дам още толкова за ремонт и няма къде спра колата си, ама брокерите ми казаха, че е много евтино и продавали на загуба...

    Коментиран от #10

  • 10 момченце

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Изчакващ":

    Мен пък брокера ми каза,че ще ми го пази и само заради мен ще го свали с 10к евро. Ама да побързам защото не съм единствения му бавно развиващ се клиент. А имало и други наивници дето бил прецакал. Аз му казах,че не съм тъп.А тои ми каза да не се притеснявам за това и че всеки си имал проблеми. Реших да купя кола и да не се занимавам сега с глупостите. Ми да чакам време за по умни хора.
  • 11 мъже бия жени еба

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "ало разбирачи":

    Вие сте откачен. Аз си купих ЕПК преди 3 години за 600 евро с изолация и дограма. От тогава до сега сме си абслютно същите бедняци. И си имаме същите възможности. Просто някои хора откачиха а някои пък тотално!!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Недоволен

    3 2 Отговор
    Ясно е, че има надут балон, както е ясно, че тук коментират само изявени икономисти, доказали се специалисти
  • 13 Ало разбирачи

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "мъже бия жени еба":

    Е, то и аз 2003 год. Си купих панел в Люлин 2 за 200 долара квадрата, тогава обикнквено бяха в долари сделките, но това време отмина. Както и след 10тина години ще отмине времето на самите панелки. Тогава 2-3 мил. Души ще се окажат на улицата, какво ли ще става тогава с цените на тухлата....

    Коментиран от #14

  • 14 хиХИ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ало разбирачи":

    Ало съм и аз ама да ти кажа ти си куку. Имам още няколко имота.Единия е в центъра и е къща с гредоред на над 100 години. Да ти кажа ли колко ми дават за нея. Пък ти си мечтаи,че някои ще ти се върже като кажеш че железобетона има срок на годност. В люлин 2 и сега цената е 500 евро квадрат. Нищо че ти и саита разправят друго. И сте си качили брокерските си бараки си на измислени цени. Аз ако искам още утре отивам при човек дето наистина продава и от 70к на обявата ти казваме къш. Давам 50 иначе ще стои още няколко години там и той много добре го знае. Просто не знае,че това дето сте подписали може да си изтърка задника с него ако реши. Аиде не се пъни много че е смешно.

    Коментиран от #17

  • 15 тежко е

    1 0 Отговор
    След две години ще се продават апартаменти на половин цена. Вътре ще има един стол една маса един телевизор и нещо като започнат ремонт. Но се оказало,че само латекса да ти намажат е безбожно скъпо. А заема не чака никои. На всичкото отгоре бил уж купил на една цена пък с прехвърлянето и комисионата хвръкнали още 15 бона. И от там още повлякал крак човека. Тои можака едвам си влачи хахахха
  • 16 а цената расте

    7 0 Отговор
    Ходих да гледам няколко тухлени нови згради на по 3-4 години. Много ми харесва,че са направили във всички мази и подземни паркинги нещо като езера. Страхото решение само не мога да разбера точно от каде идва водта. Сякаш стените я произвеждат някаде нагоре. На едното място хората си бяха направили нещо като мосче от греди. Разкошно беше такана се оглежда в пона а някаде зад близкия ъгъл непрежно капе. Атмосферата е неповторима. Във въздуха се носи еко на еуфория когато е била зградата нова.И после идва един слои мъка мъка мъкаа. А някаде зад другия ъгъл по стената се стича латекса на оня от последния етаж. И е някак си много мистериозно и загадачно. Защото никои не знае от каде идва.
  • 17 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "хиХИ":

    къщата ти градоред в центъра не стува и пет пари. Стойността е само в локацията. Заблуден пингвин си ти

    Коментиран от #18

  • 18 ПИНГВИН

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Е кога ще и изтече срока на годност за да изгоня хората дето има офиси там бе примат ХАХАХХА Нали си специалист по срока на годност при зградите. Даи експертното си мнение написано на тоалетна хартия. Ние пингвините много се интересуваме от мнението на дъното.

    Коментиран от #19

  • 19 наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ПИНГВИН":

    няма какво да се обяснява на примат като теб, който пише зграда. ти си безнадежден случай

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.