Отидете към основна версия

2 975 6

Превърнаха изоставен терминал в шикозен хотел (СНИМКИ)

  • jfk-
  • летище-
  • хотел-
  • терминал-
  • ню йорк-
  • сащ

Новото бижу се намира на летище JFK

Летище JFK в Ню Йорк е един от най-старите и големи аеропорти в света. Основният проблем на подобни летища – градове е, че разрастването на авиационния пазар поставя пред тях предизвикателството непрекъснато да се разрастват и обновяват. Част от старите сгради или трябва да бъдат разрушени, или да бъдат модернизирани, или да им се „вдъхне нов живот”. Именно последното са решили да направят от управата на летището с изоставен терминал, който е бил закрит през 2001 г., след като Trans World Airlines преустановява дейност. Сградата вече е модерен хотел от веригата TWA. Уникалното на сградата не е само луксозното обзавеждане, но и фактът, че от прозорците на хотелската стая посетителите имат пряк изглед към пистите.

Сградата е запазила архитектурата си от 1962 г. дело на арх. Еро Сааринен. В лоби бара и в залите за корпоративни събития са запазени някои от оригиналните места за сядане, за да се запази духа на онова време. Също така на много места в хотела има от количките, които се използват при разнасяне на напитки и храни в самолетите.

До хотелските стаи се стига през тунели. Интериорът е изчистен. Мебелите са кожени. Използвано е много дърво, месинг и стъкло.

Старите телефони с шайба са задължителен детайл във всяка стая. Любопитното е, че работят и по тях могат да се провеждат безплатни международни разговори. Шумът от самолетите на пистата, която е буквално на една ръка разстояние, не се усеща. Това се дължи на използваните стъкла от марката Fabbrica, които са вторите по дебелина в света. Същата марка е използвана и при строителството на американското посолство в Лондон.

Залите за конференции са другото предимство на хотела. В тях могат да се провеждат мероприятия с капацитет до 1600 души. Фитнесът е с площ 10 000 кв.м. На разположение на гостите са 8 бара и 6 ресторанта. Цената на нощувка започва от 249 USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини