17 Май, 2019 06:21 2 958 6

Превърнаха изоставен терминал в шикозен хотел (СНИМКИ)

  • jfk-
  • летище-
  • хотел-
  • терминал-
  • ню йорк-
  • сащ

Новото бижу се намира на летище JFK

Летище JFK в Ню Йорк е един от най-старите и големи аеропорти в света. Основният проблем на подобни летища – градове е, че разрастването на авиационния пазар поставя пред тях предизвикателството непрекъснато да се разрастват и обновяват. Част от старите сгради или трябва да бъдат разрушени, или да бъдат модернизирани, или да им се „вдъхне нов живот”. Именно последното са решили да направят от управата на летището с изоставен терминал, който е бил закрит през 2001 г., след като Trans World Airlines преустановява дейност. Сградата вече е модерен хотел от веригата TWA. Уникалното на сградата не е само луксозното обзавеждане, но и фактът, че от прозорците на хотелската стая посетителите имат пряк изглед към пистите.

Сградата е запазила архитектурата си от 1962 г. дело на арх. Еро Сааринен. В лоби бара и в залите за корпоративни събития са запазени някои от оригиналните места за сядане, за да се запази духа на онова време. Също така на много места в хотела има от количките, които се използват при разнасяне на напитки и храни в самолетите.

До хотелските стаи се стига през тунели. Интериорът е изчистен. Мебелите са кожени. Използвано е много дърво, месинг и стъкло.

Старите телефони с шайба са задължителен детайл във всяка стая. Любопитното е, че работят и по тях могат да се провеждат безплатни международни разговори. Шумът от самолетите на пистата, която е буквално на една ръка разстояние, не се усеща. Това се дължи на използваните стъкла от марката Fabbrica, които са вторите по дебелина в света. Същата марка е използвана и при строителството на американското посолство в Лондон.

Залите за конференции са другото предимство на хотела. В тях могат да се провеждат мероприятия с капацитет до 1600 души. Фитнесът е с площ 10 000 кв.м. На разположение на гостите са 8 бара и 6 ресторанта. Цената на нощувка започва от 249 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смотана Държава

    28 1 Отговор
    Ако тук някой имаше акъл можеше да направи нещо такова от изоставени соц обекти като Бузлуджа или ММЦ Приморско например.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смотана Държава":

    Да, ама у нас предпочитат да оставят наличните сгради да се рушат и да построят нещо със съмнителни материали, итонг и гипсокартон, малки кутийки и далеч от стадартите БДС. Реално новото е по-зле от старото и мога да направя сравнение на сграда преди 89та и такава след 2000г. като първата се нуждае от ремонт след 25г., а новата след 5г.
  • 3 Ротшилд с бастуна

    6 2 Отговор
    Супер яко е станало,а долните два коментара са точно на място,като гледах снимките се сетих за Бузлуджа,но нали сме Бантустан,всичко се разпада"да живвее ГРОБ"
  • 4 Бсп

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Смотана Държава":

    Хотел в летището е много удобно и практично. А сега ми кажи къв ще го дириш в Бузлуджа. Кацаш там ли или минаваш от там? Да не говорим, че сградата е непригодна за хотел и неудобна за снабдяване. Чудя се каквж ти обеснявам, иди и виж сам. Бузлуджа е гробница на милиони български лева и на комунизма/соцшализма.

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бсп":

    Ако се изостави и паметника ШИПКА ще стане същата гробница. Това не значи, че е правилно да се руши. НЯКАКЪВ ПАМЕТНИК ДА СМЕ ПОСТРОИЛИ ПРЕЗ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ 30 ГОДИНИ ? НЕ ? Даже събориха с ТРИСТА зора мавзолея !!! И какво има сега на неговото място ??? Сами си събаряме миналото .

    Коментиран от #6

  • 6 знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Мавзолеят можеха да го ползват за хладилник, нищо че охранителят и той беше студен.