Отидете към основна версия

15 324 20

Мащабно строителство в Пловдив

  • пловдив-
  • жилища-
  • строителство-
  • инвестиции

Над 15 жилищни проекта

Снимка: М. Богданова ©

Над 15 проекта за строителството на жилищни комплекси в южните райони на Пловдив бяха разгледани от Експертен съвет за устройство на територията (ЕСУТ). Повечето от тях са приети, а останалите са върнати заради проблеми по регулацията на уличната инфраструктура.

Новите комплекси ще бъдат реализирани в Беломорски, Остромила ,местностите „Гуджуците” и „Терзиите”. Общото между всички тези райони са, че по градоустройство са отредени за ниско строителство – до 15 метра кота корниз. Проектите ще бъдат реализирани на терени с площ между 1000 и 5000 кв.м.

Интересно е да се отбележи, че напливът на нови проекти идва година преди да бъде одобрен новия Общ устройствен план на Пловдив. След неговото влизане в сила собствениците ще могат много по-лесно да реализират проектите си. Също така след влизането му в сила земеделската земя ще може да се преобразува с подаването само на едно заявление. За последните три месеца има над 20 заявления, входирани в Община Пловдив и РИОСВ за промяна на предназначението на терените.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини