Отидете към основна версия

2 906 7

Строят най-високата дървена сграда

  • канада-
  • сграда-
  • небостъргач-
  • дърво

Редица нестандартни проекти се реализират в Канада

Снимка: Shutterstock

Редица нестандартни проекти започват да се реализират в Канада през последните години. На дневен ред сега е най-високата сграда направена изцяло от дърво. Основната причина именно сега да се реализира подобен проект е промяна в закона, който увеличава височината на постройки изградени изцяло от дърво. Тя е свързана с огромните запаси от суровината, която към днешна дата в северноамериканската държава възлиза на 340 млн. хектара гори.

Въпросният дървен небостъргач ще бъде построен във Ванкувър. До момента най-високата подобна сграда е Brock Commons, която се извисява на 18 етажа над земята. Цената ѝ ще е значително по-ниска от тази на сградите построени с бетон е мнението на архитекти и инженери. Също така не е за пренебрегване и фактът, че дървените конструкции нанасят по-малко вреда на природата.

Властите вече са дали разрешение за строителство на Canada Earth Tower, който ще е минимум 40 етажа. Ако всичко върви по план и проектът се превърне в реалност, то това ще е най-високата сграда от дърво не само в Канада, но и в целия свят.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Дефицит на жилища и поскъпване от 15%

    Средно срещу 540 000 канадски долара, или 383 500 USD са се продавали жилищата в Канада през февруари. Спрямо същия месец на 2019 г. увеличението е 15 ...
    17.03.2020
    3 547
    6