Last news in Fakti

17 Март, 2020 15:20 3 540 6

Дефицит на жилища и поскъпване от 15%

  • канада-
  • жилища-
  • сделки
Дефицит на жилища и поскъпване от 15% - 1
Снимка: Shutterstock

Средно срещу 540 000 канадски долара, или 383 500 USD са се продавали жилищата в Канада през февруари. Спрямо същия месец на 2019 г. увеличението е 15.2%, сочат данните на Асоциацията на недвижими имоти на Канада (CREA). За месец продажбите са се увеличили с 5.9%, което е „най-силният ръст на месечна база за последното десетилетие”.

„Цените растат най-бързо в районите с ограничено предлагане, като предимно тази тенденция се наблюдава в Онтарио, Квебек и крайбрежните райони, където са съсредоточени близо 70% от покупателната активност в страната”, казва президентът на CREA Джейсън Стефен.

Представители на CREA уточняват, че средните стойности могат да бъдат изкривени от многобройните продажби на скъпи жилища в Торонто и Ванкувър. Ако не се отчитат тези данни в общата статистика, средната стойност жилищата е 291 300 USD.

Високите цени през февруари показват, че се запазва силното търсене на жилища. С бързото разпространение на коронавируса обаче може да се очаква забавяне в темпа по покупките, дори спад, прогнозира главният икономист на TD Bank Браян се Прато.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо хайдутин

    12 6 Отговор
    Елате у нас. Скоро ще има много свободни жилища. ХА ХА ХА!
  • 2 4694

    5 3 Отговор
    Цифри за февруари 2020. Да видим март 2020 с какъв спад
    ще е.
  • 3 Еее

    7 1 Отговор
    Данни преди да ги удари вируса,нека ги видим отново след нова година тия проценти.
  • 4 Ново

    9 3 Отговор
    Подготвят почвата у нас там населението се увеличава и е нормално а тук намалява а цените искат да ги вдигат но пък кленти няма
  • 5 Собственик

    9 9 Отговор
    В българия в големите градове няма свободни апартаменти за продан и пари да имаш не можеш да си купиш
  • 6 нормален

    4 2 Отговор
    Брокерите изгладняват вече, няма сделки, никой не иска да рискува и да купува, да не говорим за цените, който трябва да паднат на 800Е за да се купи нещо нормално в центъра на София. Прогнозата ми е да има фалити на много агенции и брокери, които освен един паразитизъм и вземане на пари за нищо, друго не предлагат.